Actualitate

Ministrul Florin Cîţu, despre dublarea alocaţiilor: „Va trebui să tăiem de undeva”

Publicat: 14 nov. 2020
Ministrul de Finanțe Florin Cîțu
Ministrul de Finanțe Florin Cîțu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că nu există bani pentru dublarea alocaţiilor, iar în cazul în care legea va fi promulgată va trebui „să tăiem de undeva”.

„Contul sigur este, bani nu sunt. Deci aici mi se pare că avem un precedent periculos în ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curţii s-a diluat la maxim principiul responsabilităţii fiscale. Rolul acelui articol din Constituţie era exact acesta, responsabilizarea fiscală. Eu nu pot să cred că cei care au scris constituţia s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo. Nu mai vorbesc că instrumentul financiar cont în sine nu are niciun fel de relevanţă fără suma respectivă.

Sunt mai multe elemente pe care le văd aici, dar în fine, este o decizie a Curţii. Vom vedea atunci. Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva poate, să luăm bani ca să putem să creştem alocaţiile, dar eu nu cred că vom ajunge acolo. Vom vedea”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă sunt bani pentru o eventuală dublare a alocaţiilor după retrimiterea legii în Parlament, iar instituţia o va vota în forma actuală şi apoi va fi promulgată.

Majorarea pensiilor

De asemenea, el a fost întrebat despre o eventuală majorare a pensiilor, dacă pe data de 25 noiembrie Curtea Constituţională va respinge sesizarea Guvernului pe Legea rectificării bugetului votată de Parlament.

„O să vedem atunci. Aşteptăm motivarea întâi a deciziei Curţii şi apoi vom lua o decizie”, a afirmat ministrul.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, Cîţu a menţionat că „nu prea sunt foarte multe modificării”, fiind la final de an.

„Au apărut câteva elemente noi. Bineînţeles cheltuieli suplimentare pe sănătate, lucruri care au apărut în ultima perioadă şi sunt recalculări ale pensiilor pe formule vechi, cu noua creştere. Sunt ajustări. Dar în rest nu prea sunt foarte multe modificări, sunt la final de an, deci ar trebui ca toată lumea să ştie bugetul”, a mai spus Florin Cîţu.

Comentarii
  • Daaa da trebuie sa taieti de undeva voi Guvernul, trebuie sa taiati vreo 300 de parlamentari de la Parlament si vor fi bani de alocatii la copilasi si de salarii la contribuabili si de pensii, MILIARDELE CHELTUITE INTR-UN AN CU CEI 300 PARLAMENTARI CARE TREBUIE TAIATI DIN PARLAMENT trebuie sa vina la POPORUL FLAMAND CONTRIBUABIL CARE VA IESI IN STRADA DE FOAME SARACIE rusine 1400 lei luna si un parlamentar penal platit de contribuabil mananca 300 mii lei luna. miliardele pentru 300 de parlamentari penali sunt ale contribuabilului care nu are o paine pe masa la copii , miliardele astea trebuie taiate si vor fi bani pentru POPORUL FOARTE FLAMAND

  • Lumea uita ca la intocmirea bugetului pentru anul 2020 Catu a taiat de la invatamant si sanatate 25%,fata de anull 2019, spunand ca acestea nu sunt o prioritate pentru guvernul PNL.Apoi se plangeau de PSD ca nu au bani.Pensiile au fost trecute in buget,pana a trecut guvernul,apoi au fost taiate din buget.Niste mincinosi,in frunte cu Iohanis.

  • URMASUL LUI HITLER IOHANIS SE PLIMBA PE BANII MEI DE PENSII LA SIBIU SA-SI MANGAIE NEVASTA CA EA NU PLEACA DIN SIBIU SA VIE LA BUURESTI CU EL CA SA PAZEASCA CASELE LUATE STIM NOI CUM SI ASA VREA EA DOAMNA CU MINI JUP .CE DOAR PROSTIMEA PLATESTE EU DUPA 35 ANI MUNCA AM O PENSIE DE IMI DUCZILELE VAI DE CAPUL MEU SI CA MINE SUNT ATATI BATRANI CARE AU LASAT PE MANA HOTILOR O TARA CU INDUSTRIE PUTERNICA AGRICULTURA IRIGATA .ACUM AU EI VILE SI BOGATII .HOTI CU OBRAZUL GROS ,INTERLOPI CE STAU IN FRUNTEA TARII .

  • Perfect cum spune ,,contribuabilul,, aici trebuie sa taie miliardele pe luna la
    reducerea parlamentarilor in plus 300 de parlamentari care sunt penali puscariasi in plus avem cel mai mare numar de parlamentari din europa pentriu o tara mica ca romania miliardele din reducerea numarului de parlamentari sa fie date la poporul flamanad, romanii sunt cei mai chinuiti si distrusi in tara lor fara nici o masura de protectie suntem de vina ca induram foamea si saracia in alte tari nu se tace se iese in strada pentru orice nedreptate , romanul tace si se plange de aceea pe guvernanti nu-i intereseaza . TRAIESTE TU IOHANNIS SI CITU SI ORBAN SI TOTI PARLAMENTARII SI GUVERNANTIII CU 1400 LEI PE LUNA si sa muncesti pentru banii astia de dimineata pana noaptea CAT MAI REZISTAM? FUTU-VA-N GURA CA IN TARA ASTA PE NIMENI NU INTERESEAZA DE POPORUL ROMAN DOAR DE EI SA-SI FACA AVERI. sa traiasca si ei din 1400 pe luna si atunci i-am vedea dihaniile dracului , IN ALTE TARI SI AJUTORUL SOCIAL E MAI MARE DE 1400 LEI NICIDECUM SALARIUL PE O LUNA DAR IN ALTE TARI AU PRESEDINTE SI GUVERN CARE II DOARE DE POPORUL LOR , ROMANII SUNT AI NIMANUI IN TARA LOR MARSSSSS SCARBELOR CA FEREASCA DUMNEZEU DE FURIA MULTIMII

  • Mii de persoane s-au adunat in Frankfurt, mii de persoane s-au adunat in Berlin, un milion de persoane s-au adunat in Polonia, mii de persoane s-au adunat in Bulgaria, mii de persoane s-au adunat in Italia dar la noi in Romania cate persoane s-au adunat? Atunci de ce va plangeti si tot vorbiti si vorbiti si nu faceti nimic? Stati in casa si va plangeti ca in comunism si guvernantii profita, ei cred prostilor ca ne este bine asa sa rabdam de foame sa nu platim facturi sa nu avem o paine Prostilor nu va mai plangeti ca va meritati soarta Poporul roman nu mai este urmasul lui Traian si Decebal pentru ca suntem niste necuvantatoare dobitoace daca nu ne cerem drepturile. Nu ar trebui sa ne cerem dreptul de a trai dintr-un salar decent ei guvernantii idioti ar trebui sa gandeasca ca nu se poate trai cu 1500 pe luna, PROSTILOR TACETI CA PROSTII CA VA MERITATI SOARTA si uitati va la alte popoare cum isi cer drepturile iesind cu miile in strada

Adauga un comentariu