National

Ministrul Justiției vrea schimbări majore în Constituția României: „Trebuie recuperat prestigiul CCR”

Publicat: 13 ian. 2021
Stelian Ion, ministrul Justiției

Stelian Ion nu vrea doar desființarea SIIJ și acceptarea în instanță a interceptărilor făcute de SRI, ci schimbări majore în Constituția României! Noul ministru al Justiției este deranjat de numărul de mandate pe care le pot obține aleșii locali, dorind o limitare a lor, precum și modul în care sunt aleși judecătorii CCR, Avocatul Poporului sau membrii Curții de Conturi.

”Nu sunt de acord cu desființarea CCR, dar trebuie recuperat prestigiul ei. Trebuie modificată Constituția pentru modul de numire a judecătorilor CCR. Trebuie modificată modalitatea de numire a Avocatului Poporului, a Curții de Conturi, pe imunitățile parlamentarilor, limitarea numărului de mandate pentru aleșii locali. Fără penali în funcții publice este o prioritate.”, a precizat Stelian Ion la Antena 3.

Ministrul Justiției: „Sunt multe probleme legate de justitie, mandatul e unul provocator”

Stelian Ion (USR) a afirmat că este important pentru imaginea justiției să nu reiasă o rată mare a achitărilor în dosarele instrumentate de procurorii DNA.

„Sunt multe probleme legate de justitie, mandatul e unul provocator, la final dupa ce tragem linie vreau sa spunem ca justitia a capatat mai multa incredere din partea oamenilor. Sunt si lucruri bune, dar sunt si multe probleme si din cauza asta uneori justitia nu este asa bine vazuta asa cum ar trebui sa fie, avem mult de lucrat pana cand romanii sa capete incredere.

Pe partea de coruptie as vedea un mare progres in ultimul timp, s-a lucrat poate mai discret, dar vom vedea bilantul DNA in curand si acolo pe cifre, nu pe pareri personale, vom vedea daca sunt progrese sau nu. E important sa nu avem o rata mare a achitarilor. Ideea de baza este aceea ca anchetele sa fie validate prin hotarari sa se vada ca procurorii au facut foarte bine urmarirea penala”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion: „ Bune, rele, sunt decizii CCR de care trebuie sa tinem cont”

Ministrul Justiției a declarat că pensiile magistraților vor face obiectul unei analize în cadrul unei Comisii speciale în Parlament.

„Sunt niste decizii. Bune, rele, sunt decizii CCR de care trebuie sa tinem cont. Daca vii cu ideea ca desfiintezi total pensiile militarilor, magistratilor, risti foarte mult sa pice la CCR, ceea ce s-a si intamplat. De aceea, as vrea sa nu venim cu astfel de variante, ci sa fie variante discutate in prealabil cu cei la care se refera aceste pensii si in urma acestor discutii care se vor purta in Parlament sa se ajunga la variante. In privinta magistratilor se va forma o comisie in Parlament si acolo se va discuta si aceasta problema”, a declarat ministrul Justiției.

Comentarii
Adauga un comentariu