Actualitate

Ministrul Lucian Bode, declaraţii de ultimă oră despre uciderea educatoarei din Bucureşti

Publicat: 18 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Lucian Bode declaraţii de ultimă oră despre uciderea educatoarei din Bucureşti
Radu Cristescu se arată revoltat de faptul că Lucian Bode a permis organizarea congresului Partidului Național Liberal de la București

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut precizări de ultima oră astăzi, 18 august 2021, cu privire la crima din Capitală. Oficialul a anunțat faptul că educatoarea din Sectorul 2, omorâtă cu sânge rece de fostul soț, nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare, dar, în urma informațiilor vehiculate în mass media, a dispus verificări la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

„Aș vrea să fac următoarele precizări. Derularea evenimentelor a fost următoarea: unu, Poliția Capitalei a fost sesizată prin 112 pe 12 august despre faptul că o femeie de 48 de ani a fost găsită decedată într-o locuință din Sectorul 2; doi, în urma unui apel anonim către poliție, pe data de 16 august, la patru zile, a fost identificat prezumtivul autor al infracțiunii de omor. Noi am desfășurat activități specifice în această perioadă și am identificat prezumtivul autor, un bărbat de 44 de ani, care a fost reținut și ulterior arestat pentru 30 de zile. În acest moment, cercetările sunt efectuate de către Tribunalul București”, a spus ministrul.

Lucian Bode, despre ordinele de protecţie

În ceea ce priveşte ordinele de protecție, ministrul de Interne a făcut o serie de precizări.

„Instanța de judecată a emis un ordin de protecție față de prezumtivul actor pentru protecția fiicei victimei în vârstă de 17 ani. Victima infracțiunii de omor nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare. Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, am dispus șefului Poliției Române declanșarea unor verificări specifice la nivelul Direcției Generale a Poliției Municipiului București”, a transmis ministrul Lucian Bode.

Un bărbat și-a ucis propria soție cu un cuțit

Vineri, 13 august 2021, presupusul ucigaș a trimis un colet cu o trotinetă și un bilet de adio. În acest bilet care are 2 pagini îi scria că fetei mai mari să închirieze din camere unor studente ca să facă rost de bani.

În biletul trimis, ucigașul mai spune că e conștient că va ajunge la pușcărie, dar că nu îi pare rău de nimic. Roagă fetele să aibă grija de ele.

Ba mai mult, crima a avut loc joi, iar vineri când toată lumea era agitată, la locul crimei a ajuns și curierul cu pachetul.

Bărbatul este taximetrist și femeia a fost găsită înjunghiată în inimă, pe pat

Femeia, de profesie educatoare, în vârstă de 48 de ani a fost înjunghiată chiar în propria locuință, joi dimineață.

Suspectul principal este soţul, Faur Valentin Nicuşor, cu care se afla în proces de divorţ şi care acum a fost reținut de oamenii legii. Conform vecinilor, totul a ponit de la faptul că femeia ar fi acceptat să mai aibă o discuție cu el chiar în apartament.

Discuția a degenerat rapid şi individul a iscat un scandal la finalul căruia ar fi bătut-o şi înjunghiat-o de mai multe ori. Vecinii celor doi cunosc familia ca fiind una cu probleme, şi confirmă că au auzit certuri des, dar nimeni nu s-ar fi așteptat la un deznodământ aşa tragic.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat vineri de la IML și ieri familia a dus sicriul în Ardeal pentru înmormântare. Individul este căutat de politie.

Au existat 10 sesizări la 112 în ultimele 7 luni. Educatoarea avea ordin de protecție, dar el venea acasă cu acordul ei. Ea făcea plângeri și apoi le retrăgea pentru că vedea cumva că nu avea protecție din partea statului. Secția 7 nu l-a audiat niciodată în sesizările făcute de soție.

Adauga un comentariu