Prima pagină » Actualitate » Ministrul Lucian Bode, despre starea de alertă: „Nu am luat încă o decizie” – VIDEO

Ministrul Lucian Bode, despre starea de alertă: „Nu am luat încă o decizie” – VIDEO

04 mart. 2022, 12:51,
în Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că nu a fost luată o decizie cu privire la anularea stării de alertă, menţionând că o hotărâre în acest sens trebuie să vină în curând deoarece starea de alertă expiră în 8 martie.

Lucian Bode a fost întrebat, vineri, dacă vom ieşi din starea de alertă sau va fi prelungită.

„Poziţia ministrului de Interne se prezintă, în primul rând, în structurile decizionale ale statului român, după care se prezintă public. Nu am luat încă o astfel de decizie cu privire la anularea stării de alertă, cu privire la ce măsuri concrete de restricţii vor fi anulate, dacă păstrăm anumite măsuri, de exemplu, cele legate de portul măştii în zonele aglomerate. Toate aceste chestiuni vor fi discutate şi astăzi de la ora 14.00, la Cotroceni. Vom avea aceste discuţii în cadrul Guvernului. Evident că Ministerul Afacerilor interne şi-a făcut propria analiză pe responsabilităţile care îi revin în gestionarea pandemiei”, a explicat Lucian Bode.

El a precizat că un răspuns legat de această problemă trebuie dat cât mai repede deoarece în 8 martie expiră starea de alertă.

„Un răspuns va trebui să vină cât mai repede cu putinţă pentru că, aşa cum ştim, pe data de 8 martie expiră cele 30 de zile, perioadă în care a fost prelungită starea de alertă şi cu certitudine astăzi, mâine la nivelul instituţiilor statului vom lua o decizie şi va fi comunicată public”, a transmis ministrul de Interne.

Lucian Bode vrea că România să fie acceptată în spațiul Schengen

România contribuie constant și activ la eforturile de consolidare a securității UE, dar fără beneficiile aferente, a declarat vineri Lucian Bode, ministrul de Interne, care a cerut joi, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, acceptarea României în Spațiul Schengen.

„Am exprimat foarte clar poziţia României în această situaţie, România este unul dintre cele trei state care apără frontierele externe ale Uniunii Europene, iar, în aceste zile, cu escaladarea conflictului din Ucraina, vedem ce înseamnă contribuția concretă, reală a României la asigurarea securității celui mai lung segment al frontierei externe a UE, vorbim de cei 2.050 de km de frontieră pe care România îi gestionează”, a spus vineri Lucian Bode.

Acesta spune că a transmis joi la Consiliul Justiție și Afaceri Interne că România trebuie să devină cât mai rapid cu putinţă membră a spațiului Schengen.

„România aplică integral acquis-ul Schengen și contribuie constant și activ la eforturile de consilidare a secutirtății UE, dar fără beneficiile aferente”, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul de Interne anunță câți refugiați ucraineni au ales să rămână în România

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat că peste 170.000 de refugiați ucraineni au intrat în România, de la începutul crizei, dar numai 58.000 de au ales să și rămână, iar 1800 au cerut azil politic. Bode a explicat că, joi, a fost ziua cu cel mai mare flux de intrare-ieșire din țara noastră.

Lucian Bode a declarat, vineri, în briefingul de după şedinţa task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, că de la începutul războiului au intrat în România 172.935 de cetăţeni din Ucraina, iar dintre aceştia au ales să plece din ţara noastră 114.829.

Astfel, în România se află 58.106 cetăţeni ucraineni, fiind depuse 1.897 de solicitări de azil. Bode a menţionat că în cele şase centre de azil se află 250 de cetăţeni din Ucraina

Ministrul de Interne a menţionat că cei mai mulţi cetăţeni ucraineni au venit în România în 3 martie – 28.563.

El a menţionat că la frontiera cu Ucraina au fost depistaţi în trecere ilegală sau tentativă de trecere ilegală 20 de cetăţeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024