Actualitate

Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul. Dinamo va avea un nou stadion: „Am găsit o soluție care să împace toate părțile!”

Publicat: 22 iul. 2020
Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul. Dinamo va avea un nou stadion:
Dinamo va avea un nou stadion

Clubul Dinamo va avea un nou stadion nou. Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul miercuri, 22 iulie 2020, unde a anunțat că a găsit o soluție care să împace toate părțile.

Dinamo va avea un nou stadion

Ministrul de Interne Vela a precizat că, după amânări în repetate rânduri, lucrările la noul stadion al lui Dinamo vor putea începe. Marcel Vela menționează că a găsit o soluție care va mulțumi pe toată lumea. Arena ar urma să fie amplasată în așa fel încât să nu îi deranjeze pe cei care locuiesc în vecinătatea lucrărilor.

Lucrările efective la noul stadion al lui Dinamo ar urma să înceapă anul următor, iar durata de proiectare și execuție este de 24-30 de luni. Arena are un termen limită de doi ani și ar trebui să fie finalizată în anul 2023.

„Am găsit o soluție care să împace toate părțile și vom putea construi un stadion pentru Dinamo. După realizarea în aproximativ 6 luni a noului proiect și a licitației organizată cu riscul contestațiilor de rigoare – așa cum știți că e în legislația românească, multe hățișuri administrative și se poate prelungi o investiție din cauza acestor probleme – în 2021 sper să se înceapă construcția acestui stadion.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt în vecinătatea stadionului, cărora le dau dreptate, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, într-adevăr nu ar fi corect. La ultima vizită, care a avut loc aici, la Dinamo, am decis că stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces. Va fi oblic și în trepte, astfel încât spre strada de acces și pe fațadele caselor din vecinătatea caselor Dinamo să aibă cea mai mică înălțime.

Va fi în forma unei picături de apă. Peluza Nord a suporterilor va avea cea mai mare capacitate comparativ, simetric și proporțional cu toate stadioanele din țară.

Dacă aș spune că există o garanție, ar spune lumea că nu sunt modest. Vă spun că se va face! Dumneavoastră veți fi martorii acestui moment”, a declarat Marcel Vela.

Câte locuri va avea stadionul

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, a fost și el prezent la arena din „Ștefan cel Mare” și a ținut să precizeze faptul că finanțarea noului stadion este deja asigurată de Compania Națională de Investiții.

„Îi mulțumesc domnului ministru că se va implica. Finanțarea e asigurată, banii sunt la CNI. Prin modificarea proiectului de PUZ s-au economisit 18 luni, deci avem toate actele, toată partea administrativă, urbanistică e pregătită. Avem toate premisele construirii acestui stadion. Știu că s-a amânat foarte mult, dar acum se poate începe construcția. Vom face o colaborare între Primărie și Minister pentru a face o academie pentru copii, academia Dinamo, și o parcare”, a spus Dan Cristian Popescu.

Într-o intervenție, viceprimarul sectorului 2 a oferit mai multe detalii despre noua arenă a lui Dinamo.

„Noi vrem să facem noul stadion în spate, și nu în locul celui actual. De ce am luat această decizie? Noi, inițial, am vrut să facem stadionul nou pe locul actual, dar nu s-a putut.

În primul rând, sunt litigiile pe care le cunoașteți, și care vor mai dura minimum un an. Sunt anumite probe pentru DNA care nu pot fi distruse, dar, cel mai important argument este acela că în față nu putem face un stadion fără pistă. legea te obligă să faci pistă și la un stadion nou.

Așa că noi vrem un stadion doar de fotbal pentru Dinamo. Va avea 30.000 de locuri, dacă nu chiar 33.000 de locuri”, a explicat Dan Cristian Popescu.

Adauga un comentariu