Actualitate

Ministrul Marcel Vela, anunț despre o nouă Ordonanță Militară – Video

Publicat: 27 apr. 2020

Ministrul Marcel Vela va susține o declarație de presă luni.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, va susține astăzi, 27 aprilie, începând cu ora 19:00 o declarație de presă.

„Încep prezentarea Ordonanței Militare nr 10 adresându-vă mulțumiri! În curând, ne vom apropia de normalitate. Știu că a fost greu, ne este greu, dar avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic. Am luat următoarele decizii: o veste bună pentru persoanele cu 65 de ani. Circulația e permisă în afara locuinței în următoarele situații: indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței pentru deplasare în interes profesional, pot să se deplaseze în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată, inclusiv tratamente oncologice, dializă. Totodată, pot face deplasări pentru activități agricole. În această ordonanță am prevăzut că persoanele cu vârsta de 65 de ani pot circula de la 7-11, 19-22, deplasări pentru bunuri, din motive justificate.

Mai multe zboruri vor fi suspendate până pe 14 mai

Tot în ideea de a ajuta persoanele care au împlinit 65 de ani, operatorii economici care-și desfășoară activitatea prin măsurile impuse își vor organiza programul pentru a facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele două intervale orare amintite. O altă măsură care ține de suspendarea unor zboruri… Am decis că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către și din Spania pentru 14 zile, începând cu 28 aprilie, pentru că expira perioada. Austria, Belgia, Olanda, Turcia, Iran – din aceste țări către România pentru 13 zile, începând cu data de 2 mai, până pe 14 mai inclusiv. Am prelungit suspendarea zborurilor spre Italia pentru 12 zile. Intră și cele din Franța și Germania, începând cu data de 5 mai, până pe 14 mai, inclusiv.

Relaxarea de după 15 mai va fi graduală. Vă asigură că MAI nu se va relaxa în această perioadă. Sunt sigur că veţi da dovadă de responsabilitate, solidaritate şi patriotism!”, a declarat Marcel Vela.

 

Comentarii
Adauga un comentariu