National

Ministrul Muncii cere respectarea regulilor: „Guvernul nu vrea ca activitatea lor să fie întreruptă”

Publicat: 12 iul. 2020
ALT=
Ministrul Muncii cere respectarea regulilor: „Guvernul nu vrea ca activitatea lor să fie întreruptă”

Ministrul Muncii cere proprietarilor de baruri și cluburi să respecte regulile. Violeta Alexandru, care s-a dus în control pe litoral, spune că nu se dorește închiderea cluburilor, dar e necesară respectarea regulilor.

Ieri, au fost efectuate mai multe controale pe litoral, patronii mai multor localuri fiind sancționați. În urma acestor controale s-a descoperit că intrarea şi ieşirea clienților se face prin acelaşi loc, nu se păstrează distanţa, iar mulţi angajați nu poartă mască şi mănuşi.

Ministrul Muncii cere respectarea regulilor: Trebuie responsabiliatte de ambele părți

Ministrul Violeta Alexandru a făcut apel la mai multă responsabilitate din partea managerilor de localuri.

„Guvernul nu își dorește ca activitatea lor să fie întreruptă. Am reamintit faptul că am făcut împreună eforturi pentru a ține angajații în șomaj tehnic, adică să nu îi piardă, am făcut împreună eforturi pentru ca sănătatea angajaților și a clienților să fie protejată și a venit momentul să întoarcă această responsabilitate, în sensul de a lua măsuri suplimentare. Am văzut și clienți nemulțumiți și iritați de prezența noastră, ceea ce înseamnă că trebuie să fac un apel și la agenții economici, dar și la cei care vizitează aceste cluburi. Nu se poate imagina o situație sub control fără responsabilitatea ambelor părți”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul le-a cerut patronolor de localuri de pe litoral să se asigure că și angajații respectă reglementările.

„Unii dintre ei stăteau cu masca pe sub bărbie, agățată de o ureche. Știu că este cald este un disconfort pentru unii dintre dânșii, au de lucrat un anumit număr de ore, dar nu avem altă soluție. Nu poți să ceri unui om să poarte mască și tu, care mergi în interior să iei mâncare, care te duci către mese și te apropii de clienți, să nu face acest lucru”, a spus ministrul.

Razii în zonele aglomerate

Azi-noapte în mai multe județe, au avut loc controale ale poliției în locurile aglomerate din marile orașe. Controalele s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei. Poliţiştii şi jandarmii au aplicat sancţiuni de peste 40.000 de lei în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului din judeţul Constanţa.

Zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei au fost date, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor controale comune făcute de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului. Bucătăria unei terase a fost închisă temporar.

În zona Centrului Vechi au fost verificate 17 societăți comerciale, iar în urma controalelor au fost constatate și aplicate 57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.600 lei.

Poliția Capitalei a transmis că s-au dat amenzi totale de 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii- 55/2020, respectiv celor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

Amenzi de 119.000 lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Au fost controlate și mașinile care transportă persoane în regim taxi sau în regim de închiriere și au fost aplicate amenzi de 27. 000 lei, conform Legii nr. 38/2003. Au fost reținute și trei autorizații taxi și s-au dat amenzi de 1.000 de lei conform OUG 195 /2002.

Adauga un comentariu