Actualitate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o primă reacție după ce a rămas fără permisul de conducere

Publicat: 30 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Muncii Marius Budăi a avut o primă reacție după ce a rămas fără permisul de conducere
Ministrul Muncii a rămas fără permis de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins conducând cu 121 de kilometri pe oră, într-o localitate din judeţul Vrancea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat joi, la Antena 3, că se grăbea să ajungă la o ședință când a rămas fără permis de conducere.

„Regret ceea ce s-a întâmplat. Mă grăbeam de la Botoșani la București, la o ședință care fusese convocată cu doar câteva ore înainte. Recomand tuturor conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita producerea de accidente rutiere”, a declarat Marius Budăi.

Marius Budăi a fost lăsat fără permis pentru 3 luni

După ce Marius Budăi a fost prins circulând cu 121 km/h în Vrancea, judecătorii i-au respins contestaţia la sancțiunea aplicată de poliția rutieră, iar decizia a rămas definitivă.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale va fi pieton în următoarele trei luni, după ce instanţa i-a respins contestaţia la procesul-verbal prin care a rămas fără permisul de conducere.

Marius Budăi a fost prins de aparatul radar al poliţiei, pe 22 februarie, pe când era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, conducând cu o viteză de 121 km/h în localitatea vrânceană Pufeşti, în zonă de limitare de viteză de 60 km/h.

Ca urmare a acestui fapt, poliţiştii i-au suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile şi i-au dat o amendă de 1.305 lei, dar Budăi a contestat procesul verbal, menţionând în fals, în acţiunea deschisă la Judecătoria Adjud, că avea o viteză mult mai mică.

Din păcate pentru el, poliţiştii din Vrancea au avut probe și au depus la dosar atestatul de operator radar şi buletinul de verificare metrologică pentru radarul care l-a interceptat pe ministru, inclusiv imaginile video. În baza acestora judecătorii au respins acţiunea lui Marius Budăi.

Acesta a făcut apel, dar dosarul a avut aceeaşi soartă la Tribunalul Vrancea, decizia fiind definitivă.

Adauga un comentariu