Actualitate

Ministrul Muncii promite stimulente pentru părinții care revin la muncă în ciuda crizei!

Publicat: 10 apr. 2020

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că stimulentul de inserție pe care îl primesc părinții care revin la serviciu după concendiul post-natal se va acorda chiar dacă angajatorul nu mai desfășoară activitate.

Alexandru a precizat că dacă părinții se întorc la serviciu după perioada de doi, respectiv trei ani de îngrijire a copilului și angajatorul nu mai desfășoară activitate din cauza crizei, stimulentul de inserție se acordă în continuare, fără probleme.

„Stimulentul de inserție conform reglementărilor cuprinse în ordonanțele 30 și 32 pentru părinții care decideau să vină la serviciu înainte de perioada de 2 respectiv 3 ani în funcție de condițiile specifice, adică în funcție de copilul care posibil să aibă dizabilități și atunci perioada de creștere este mai mare, deci dacă părinții care îngrijesc copiii își propun să revină la serviciu în această perioadă și se lovesc de realitatea în care compania angajatoare nu își mai poate desfășura activitatea și-a încheiat activitatea sau a fost afectată, părintele beneficiază de sprijinul prevăzut în acestei ordonanțe”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului, stimulentul de inserție se va acorda ca și când părintele ar fi revenit în activitate și compania îi asigura tot cadrul pentru a reveni și a-și desfășura activitatea.
Comentarii
  • Vreti sa gasiti , mumii in apartamente,cu regula de 2 ore pe zi,amenzi,fara nici o indexare ,desi preturile au crescut si cu indemul de la 2 anisori spalate pe miini.

  • Vreti sa gasiti , mumii in apartamente,cu regula de 2 ore pe zi,amenzi,fara nici o indexare ,desi preturile au crescut si cu indemul de la 2 anisori spalate pe miini?!!

Adauga un comentariu