Actualitate

Ministrul Nelu Tătaru, declaraţii importante înainte de 15 mai

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Nelu Tătaru declaraţii importante înainte de 15 mai
Nelu Tătaru a anunțat că din 15 iunie în România va fi în continuare stare de alertă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a făcut declarații importante înainte de cea mai așteptată zi de către români, 15 mai.

„Încă continuă (n.r. pandemia)! Consider că politicul nu trebuie să ia locul profesiei, sănătatea trebuie să primeze!”, a spus Nelu Tătaru.

„Nu am trecut de perioadă grea! Suntem într-un moment în care urmează niște relaxări. Chiar dacă factorul politic a reînviat, să ne menținem într-o relație strict medicală, pentru că poporul român are nevoie de sănătate, nu de o dispută politică”, a avertizat ministrul Sănătății.

„Suntem pe un platou de două săptămâni. Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri”, a adăugat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat când pot pleca oamenii din București după data de 15 mai.

„Se poate ieși doar din motive bine întemeiate. Mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă. Mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte. Mergem la munca câmpului. Acestea sunt motive întemeiate. Le veți vedea (n.r. toate motivele) în următoarea perioadă”, a spus Nelu Tătaru, luni, după ce a fost audiat în Parlament la „Ora Guvernului”.

Ministrul Sănătăţii a dat explicaţii cu privire la măsurile luate pentru combaterea noului coronavirus. Nelu Tătaru le-a spus deputaţilor că, deşi sistemul medical românesc are multe neajunsuri, în câteva luni Guvernul s-a putut mobiliza şi a luat măsuri eficiente în criza medicală.

Declarația scrisă nu va mai fi obligatorie: „Deocamdată declararea poate fi verbală”, a spus Ministrul Sănătății.

Adauga un comentariu