Actualitate

Ministrul Nelu Tătaru, despre parada militară de 1 Decembrie: „Nu cred că e momentul”

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Nelu Tătaru despre parada militară de 1 Decembrie Nu cred că e momentul
Parada militară din România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat vineri, 13 noiembrie 2020, la Sfântu Gheorghe, că anul acesta nu crede faptul că va exista o paradă de 1 Decembrie. De asemenea, nici târgurile de Crăciun nu vor avea loc.

Interpelat cum crede de cuviinţă că se va desfăşura în condiţii de siguranţă parada de Ziua Naţională, Nelu Tătaru a declarat că nu este momentul pentru paradă.

„Nu cred că va fi o paradă de 1 Decembrie. Nu cred că acesta este momentul de paradă”.

În ceea ce priveşte situaţia târgurilor de Crăciun, despre care jurnaliştii au menţionat că se caută soluţii pentru organizarea lor, ministrul Sănătăţii a ţinut să sublinieze faptul că în primul rând în săptămânile ce urmează trebuie găsite o serie de variante pentru a scădea explozia de cazuri noi Covid-19 și transmiterea comunitară.

„Eu cred că în acest moment trebuie să găsim variante, efectiv, pentru a scădea transmiterea în comunitate, iar până la Crăciun să ne gândim ce este săptămâna viitoare, peste două săptămâni şi apoi, ştiţi cum e, depinde de noi cum ne pregătim Crăciunul”, a arătat Nelu Tătaru.

Efectele restricţiilor se va vedea în cârcă o lună

Oficialul a mai adăugat că, după implementarea măsurilor de restricţie, este necesară o anumită perioadă de timp pentru a se vedea efectul, care ar urma să apară în aproximativ o lună.

„Epidemiologic, impunerea unor măsuri lasă un timp de 14 zile ori trei, ca să vedem un efect. Asta ar însemna că în trei patru săptămâni să vedem efectele respectării unor reguli, atunci putem să spunem că ne aşezăm pe un platou. Urmează alte trei săptămâni în care să înceapă să scadă numărul de cazuri, le putem vedea în acest moment în unele judeţe şi atunci putem lua şi exemplul lor”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ludovic Orban: „Normal că vom sărbători Ziua Naţională“

Chiar dacă restricțiile impuse de Cabinet în lupta împotriva pandemiei de coronavirus prevăd adunarea a doar 50 de indivizi la festivitățile în aer liber, oficialii au decis participarea a circa 400 de persoane la festivitățile dedicate Zilei Naționale a României.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a precizat că Ziua Naţională se va sărbători cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, iar parada militară nu va avea loc.

„Normal că vom sărbători Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a declarat Ludovic Orban.

Iluminatul festiv de sărbători, pornit pe 1 Decembrie, la Iași

La Iași, de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, va fi pornit iluminatul festiv.

„Sărbătorile de iarnă vor fi şi ele prejudiciate de pandemie, din păcate. Eu cred că aceasta pandemie a lovit cel mai mult în tânăra generaţie, nu şcoală, nu sărbători, nu vacanţă. Numai nu au avut bieţii de ei. Vom orna oraşul, vom porni iluminatul festiv de sărbători pe data de 1 Decembrie, de ziua naţională a României. Pe care vrem să o şi marcăm într-un mod aparte având în vedere şi vremurile pe care le trăim. Nu va mai fi „Orăşelul Copiilor”, nu facem târguri de iarnă, încercam să respectăm toate aceste măsuri de izolare socială şi vom recupera, dacă se va putea”, a declarat Mihai Chirica, primar Iași.

Adauga un comentariu