Actualitate

Ministrul Raluca Turcan a anunțat cine poate cumula pensia cu salariul de la stat

Publicat: 17 mart. 2021
Raluca Turcan, ministrul Muncii
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a comentat situația politică din România din acest moment. Astfel, oficialul a menţionat faptul că rezultatele pe care miniștrii le au trebuie să fie prezentate în spațiul public pentru ca fiecare român să fie pus în temă cu ceea ce se întâmplă în Guvern

Asistenții maternali, asistenții persoanelor vârstnice și îngrijitorii la domiciliu vor putea cumula pensia cu venitul de la stat, această categorie fiind introdusă, miercuri, în primă lectură, în proiectul de lege privind interzicerea cumulului dintre pensie și salariu.

Întrebată, miercuri, în conferința de presă organizată după ședința de Guvern, despre excepțiile de la regula privind interzicerea cumulului dintre pensie și salariul, Raluca Turcan, ministru al Muncii, a spus că e vorba mai degrabă de o formă de venit, nu de o categorie socio-profesională, cum sunt, de exemplu, dascălii, care pot fi plătiți la oră, conform Mediafax.

„Nu e vorba de o categorie socio-profesională, ci de o formă de venit. Vorbim despre venituri din plata cu ora, așa cum vorbim și de venituri din drepturi de autor și conexe, în baza legii 8/1996. De asemenea, vorbim de venituri pe care le încasează și asistenții maternali sau asistenții persoanelor vârstnice sau îngrijitorii la domiciliu, o categorie pe care am introdus-o astăzi în primă lectură în acest proiect le lege”, a spus Raluca Turcan.

Peste 1.000 de persoane ar putea cumula pensia cu salariul de la stat

Întrebată, în continuare, câte persoane fac parte din această excepție de la regulă, respectiv câte persoane pot cumula în continuare în continuare pensie și un venit de la stat, ministrul Muncii a spus că, din categoria asistenților este vorba de circa 1.000 de persoane.

„Numărul este nesemnificativ și vorbim, să spunem, de un număr mai mare pe partea de plată cu ora, sistem folosit în sistemul de educație și de asemenea, pe partea de asistență maternală și îngrijire la domiciliu, unde practic persoanele sunt alături de persoanele pe care le asistă și cred că am avea, în total, aproximativ 1.000 de persoane”, a răspuns Turcan.

Proiectul de lege privind interzicerea cumulului dintre pensie și salariu la stat a fost citit în primă lectură în ședința de Guvern de miercuri.

Comentarii
 • Cu respect pt Doamna Ministru. Sunt supraveghetor de noapte la un Adăpost de zi și noapte pt copiii străzii și lucrez cu :copii drogați, din canale sitot felul de beneficiari. Am fost militar MApN și am o pensie de 2000 RON. Lucrez în sistem de 10 ani și pot spune ca am făcut tot posibilul sa readuc pe linia de plutire mulți beneficiari, care m-au scuipat, înjurat și adus tot felul de injurii. Da sunt de acord, dacă aveam o pensie de 5- 6000 de Ron. Va mulțumesc.

 • Idiotii astia care sunt la guvernare,nu aduc nimic in plus pentru oameni,dimpotriva ori taie,ori nu mai dau din drepturile oamenilor de rand,salarii,alocatii,pensii.Au grija de banci,sau alti trantori care sunt de dreapta cand merg la baie.

 • PDL actualul PNL ,face ce stie mai bine prin domnita Ralu Turcan care nu stie cati ani are nici cu cartea de identitate, sau certificatul de nastere in mana.

 • Foarte bine. De ce sa poti acumula pensia cu salariul, ma refer la Politisti. Ies la 45 >50de ani, cu pensie 45 de milioane.
  Vor sa muncesca, sa nu iasa la pensie SIMPLU.
  NU E CORECT sa ocupe un loc de munca care poate fi a unui tanar!
  DOCTORII la fel sa aleaga intre PRIVAT si stat!!!
  Nu sa consulte la privat si sa intetneze la stat!
  Nu le convine ca le au marit si salariile,,,,, VALEAAAA

 • Din nou solutii scremute. Era suficient sa spuna ca:
  1.Nu poate fi cumulata pensia cu salariul inainte de 65 de ani. Pentru toata lumea.
  2. Angajarea la stat se face numai prin concurs. La orice varsta.

  Cel care iese la pensie la 50, sa stea pe tusa pana la 65 si daca se simte in putere, sa ceara se angajeze la vechiul loc de munca. Bineinteles, prin concurs!

 • Pai DOCTORII se specializeaza la STAT, dupa isi fac cabinete private si toti clientii de la stat ii trimit la EI desigur la PRIVAT, vi se pare corect!
  Adica la STAT ai program scurt, ca ai multi cliebti la privat si dupa OPERATIILE le faci la STAT!
  Nu are rost de exemple, toti doctorii asta fac,
  Culmea PSD le a facut salarii aproape de OCCIDENT si tot nu se satura!!!! Sa lase lic si la noii veniti, ca saracii nu au unde munci din cauza DINAZAURILOR!

 • Daca aceasta doamna Turcan care are studii in Rusia decide cum se caculeaza pensia in Romania atunci dragi romani ne meritam soarta. Insist sa ne aparam dreptul nostru prin manifestari legale.

 • Da, este corect ,cei care au iesit la pensie de la stat sa nu mai lucreze tot la stat,pot sa lucreze la privat,trebuie sa lase loc si la alti sa manince o bucata de piine, mai ales tinerii care cu greu pot si ei sa se descurce.felicitari dna TURCAN,

 • Auzi mai frustratule, da tu ce rasa matii ai muncit la viata ta?! Mata mai bine se kk decât făcea un asa prost ca tine! Pisama-s pe voi de retardați si frustrați psihic!!!

 • Daca unele persoane nici macar n-au lucrat intr-un domeniu,vezi Orban somer,Raluca Turcan pe la proletarii rusi,Catu mediocru din clasa X, dat afara de pe la banca,Iohanis un inspectoras pe la tara,cum ar putea sa faca ceva bun la nivel de tara.Si cand ii vezi cum invoca ei competenta…

 • Pai fratilor daca un politist a iesit la pensie la 50 de ani,se considera ca acel om trebuie sa se odihneasca sa se refaca,insa ce fac ei isi aranjeaza mersul pe la pol locala,primarii,pai ori esti obosit ori esti bun de munca

Adauga un comentariu