Local

Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul: „Starea românului infectat cu coronavirus este bună, stabilă”

Publicat: 17 feb. 2020

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a transmis, duminică, 16 februarie, că starea de sănătate a românului de pe nava de croazieră din Japonia, infectat cu coronavirus, este bună şi stabilă.

Costache a menţionat că în aceeaşi stare se află şi restul românilor aflaţi pe vas.

Ministrul Sănătăţii a precizat măsurile luate de Guvern Orban pentru a proteja populaţia de acest virus misterios.

„Am refăcut stocurile, tot ce înseamnă biocide, materiale de protecţie deoarece stocurile, cel puţin ale Ministerului Sănătăţii, erau aproape zero. (…) De asemenea, am introdus şi am legalizat noţiunea de carantină. Toţi cei care intră în momentul de faţă în România din zona afectată intră în carantină. Am identificat centre la nivel naţional în care aceste persoane care călătoresc din această zonă sunt puse în carantină”, a declarat Costache.

El a ţinut să adauge faptul că, la momentul actual, în Capitala se află două persoane în carantină. Ministrul a subliniat, însă, că nu se poate discuta de pacienţi infectaţi, ci de persoane fără probleme de sănătate care vin din zone de risc.

„Ce se întâmplă cu ceilalţi care vin din alte zone? Sunt în izolare voluntară al domiciliu şi sunt în legătură cu cei de la DSP. În momentul de faţă avem undeva în jur de 340 de astfel de persoane care au venit din zone mai puţin afectate şi sunt în izolare la domiciliu”, a explicat demnitarul.

Referitor la capacitatea de diagnostic a coronavirusului la nivel naţional, Victor Costache a menţionat că există peste 1.500 de teste cu ajutorul cărora se poate pune un diagnostic în doar 3-4 ore.

Adauga un comentariu