Actualitate

Ministrul Sănătății, deranjat de numărul mare de bunici și copii în parcuri!

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății deranjat de numărul mare de bunici și copii în parcuri
Românii au uitat că au la dispoziție vaccinul anti-Covid-19, spune Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a arătat deranjat de numărul mare de bunici și copii în parcuri. Nelu Tătaru susține că marea problemă n u este începerea anului școlar ci faptul că oamenii mai în vârstă nu respectă măsurile de prevenire și aleg să meargă în parcuri, fară mască de protecție, punându-se astfel în pericol pe ei și pe copiii cu care merg.

„Măsurile le avem pentru fiecare reveniri. Haideți să le păstrăm și să menținem acest număr și să putem să ne adaptăm. Vedem acum parcurile destul de aglomerate. Să nu ne temem de începutul școlii, ci de respectarea lor dincolo de școală“, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății vorbește despre măștile de protecție pentru persoanele defavorizate

Ministrul Sănătății a menționat că achiziția măștilor de protecție pentru familiile defavorizate a fost demarată de mai mult timp și așteaptă rezultatul unei anchete privind acest contract.

„Încă din iunie acele măști pentru familii defavorizate au fost la ministerul muncii. A început licitația, iar primul competitor a avut contestații. Noi am notificat firma care a câștigat că nu a îndeplinit graficul de livări. Am început o anchetă internă în privința acestui contract”, a precizat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru amenință cu rezilierea contractului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunațt firma care a câștigat licitația pentru măști că va rezilia contractul.

Firma care a câștigat licitația pentru măști sanitare pentru categoriile defavorizate, Naguma Medical Supply, mai are la dispoziție doar o zi pentru a livra întreaga cantitate. Până acum firma a livrat doar 30 de milioane de măști din totalul de 115 milioane prevăzute în contract.

Ministrul Sănătății a precizat că data limită până la care trebuiau livrate măștile era miercuri, 3 septembrie.

„Dacă nu avem la acea dată toată cantitatea, trecem la al doilea din cei 11 care au semnat contractul-cadru. Promisiuni am avut de la toate firmele că își vor asuma la timp comanda, dar nu a fost așa. Dacă acele termene nu se respectă se reziliază acel contract, urmând ca firma care este pe a doua poziție să aducă măștile. Dacă nu, o să ajungem la a treia firmă”, a precizat ministrul sănătății.

Măștile sanitare au ajuns doar în 15 județe

Nelu Tătaru a menționat că până acum au fost livrate măști sanitare doar în 15 județe, adăugând că ieri au fost livrate măștile pentru Botoșani, Harghita și Covasna, plus o diferență de 600.00 de măști în Ilfov.

Este greu de crezut că firma va reuși să respecte contractual și să livreze măștile sanitare în restul județelor. Totuși, Nelu Tătaru s-a arătat optimist, precizând că „în măsura în care au cantitatea de măști, ar trebui până la 3 septembrie să avem livrate cantitatea de măști de la această firmă”.

Profit pentru producătorii de măști de protecție

Cu puține zile înainte de începerea noului an școlar, platformele de anunțuri s-au umplut cu oferte de măști pentru copii. Prețurile sunt destul de mari, iar mai toate garantează protecție de până la 8 ore sau că pot fi reutilizate.

„MASCURI COPII KN95: 2 – 6 ani – preţ 20 lei/buc, 7 – 14 ani – preţ 20 lei/buc. Cea mai înaltă clasă de măşti certificate de protecţie respiratorie. 5 straturi de protecţie de peste 95%. Plapa nazală moale, agrafa reglabilă. Măştile sunt eficiente până la 8 ore de utilizare continuă, apoi se spala într-o maşină de spălat până la 60 minute cu pulbere de spălat sau manual cu apă caldă şi săpun. Livrare pentru toată România 20 de lei la uşa”, este textul unui anunţ pe platformele specializate, arata ziare.com.

O altă reclama promovează „măşti adulţi cu trei straturi” la doar 10 lei bucata. „Măşti bumbac copii şi adulţi cu 3 straturi cu buzunar pentru filtru suplimentar. Copii – 8 lei. Adulţi – 10 lei”, aşa suna un alt anunţ.

Adauga un comentariu