Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că România nu a trecut de primul val de coronavirus

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru consideră că România nu a trecut de primul val de coronavirus
Nelu Tătaru consideră că România nu a trecut de primul val de coronavirus

Într-o intervenţie la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătăaru a declarat că România nu a trecut incă de primul val de coronavirus. Prezent în platoul unei televiziuni, Ministrul Sănătății a declarat că dacă sunt respectate regulile impuse de autoritățile statului, România va avea o scădere a numărului de cazuri de covid începând cu jumătatea lunii octombrie.

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care acesta a fost întrebat despre al doilea val de COVID şi despre data la care se aşteaptă ca acesta să se facă simţit pe teritoriul României.

Nelu Tătaru considera că România nu a trecut de primul val de coronavirus

Nelu Tătaru este de părere că ţara noastră nu a trecut de primul val de infectări cu coronavirus. În România nu se poate vorbi, deocamdată de al doilea val, în contextul în care nu a trecut nici măcar de primul, susţine ministrul. În altă ordine de idei, Nelu Tătaru a declarat că în următoarele două săptămâni se va vedea efectul începerii noului an şcolar:

„Stați să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a spus Tătaru.

Numărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 va scădea

Nelu Tătaru considera că, începând cu jumătatea lunii octombrie, spre noiembrie, în România, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 va scădea. Totuşi, acesta afirma că acest lucru depinde doar de respectarea restricţiilor impuse de actualul Guvern. Valul al doilea va fi strâns legat şi de începerea sezonului rece şi de apariţia gripei sezoniere, considera ministrul:

„Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a mai spus ministrul Sănătății.

Riscurile ar trebui reduse la minim

Nelu Tătaru spera la o creştere uşor perceptibilă de către sistemul naţional de sănătate şi că ar trebui să rămânem la platoul actual de până în 1500 de cazuri noi, zilnice, de infectare cu COVID-19.

”Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 – 14 zile când se vor vedea primele efecte ale începerii școlilor. Întrebat dacă urmează luni de foc, el a spus: „Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”. a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Adauga un comentariu