Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: „Nu suntem în prag de colaps”

Publicat: 13 iul. 2020
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru:
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit o declaraţie de presa luni, 13 iulie 2020, la Galați. Acesta a precizat faptul că numărul de noi infectări din ultimele 24 de ore este în scădere, dar că cel mai probabil marți, 14 iulie 2020, se va înregistra o creștere pentru că în weekend nu s-au făcut testele la capacitate maximă.

Ministrul Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de Covid-19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a ţinut să precizeze că abia mâine vom avea un rezultat real. Deşi numărul a fost în creştere, nu ne aflam în colaps medical.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor aflate la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, numărul acestora nu a depăşit cifra de 250.

„Rămânem la 1,1 (n.r., rata de persoane infectate de o singură persoană) o , depinde de valorile pe care le vom avea în zilele următoare. Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri fiindcă au fost mai puține recoltări și testări. Mâine fiind marți, vom avea recoltările și testările de astăzi și vom avea un impact mai real”, a spus Nelu Tătaru, întrebat despre situația epidemiologică a României.

„Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de persoane în ATI, adresabilitatea la UPU este încă acceptabilă. Îi avem pe cei care sunt în acest moment asimptomatici sau simptome ușoare, mulți dintre ei au solicitat externarea. Sunt locuri în spitale”, a asigurat Tătaru.

Raed Arafat a spus săptămâna trecută că „pragul de alarmă” în epidemia de coronavirus este atingerea unui număr de 400-500 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Legea carantinarii

Ministrul Sănătății crede că legea carantinării şi izolării la domiciliu va trece în Parlament deoarece nu-şi va permite nimeni să vicieze o evoluţie care ar trebui să fie normală. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru crede că legea privind carantinarea şi izolarea va trece în Parlament.

„Eu cred că legea carantinei va trece, că nu-și va permite nimeni să vicieze o evoluție care ar trebui să fie normală”, a spus Tătaru, care se află într-o vizită la Spitalul Județean Galați.

Avertisment pentru tineri din partea lui Nelu Tătaru: România, pe un trend ascendent

Avertisment pentru tineri din partea lui Nelu Tătaru. Ministrul Sănătăţii susține că tinerii nu ar trebui să nu ignore pericolul COVID-19. Nelu Tătaru a declarat că s-a constatat o scădere a mediei de vârstă a persoanelor ifnectate cu COVID-19 și că s-au consemnat decese și ăn rândul persoanelor cu vârste între 30 și 35 de ani.

„Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30 – 35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 – 55 de ani, cam aici este media la noi”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi, referitor la numărul de infectări noi, că România rămâne pe acelaşi trend de creştere uşoară. Nelu Tătaru pune această creștere din ultimele zile pe seama perioadei de vacanţe, vorbind despre zonele aglomerate, unde există şi transmitere.

„Rămânem pe acelaşi trend de creştere uşoară după măsurile de relaxare, suntem în perioada estivală, suntem în perioada de vacanţe, există aglomerări umane şi atunci există şi transmitere”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că această creştere vine după ce în urmă cu o lună România era pe un trend descendent.

Adauga un comentariu