Razboi în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării: Urmează săptămâni extrem de dificile pentru Ucraina

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul ucrainean al Apărării Urmează săptămâni extrem de dificile pentru Ucraina
Ministrul a făcut apel la ucraineni să fie „rezistenți și uniți” după mai mult de două luni conflict cu Rusia

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a avertizat, într-o postare pe Facebook, că urmează săptămâni extrem de dificile pentru Ucraina. Ministrul a făcut apel la ucraineni să fie „rezistenți și uniți” după mai mult de două luni conflict cu Rusia.

„Din păcate, vom pierde mai mulți soldați înainte de a câștiga”, a adăugat el, precizând că „vor fi mai multe distrugeri și răniți”.

Armata ucraineană a recunoscut un avans al forțelor ruse

El a declarat că armata rusă, „deja conștientă de înfrângerea sa strategică, va încerca să provoace cât mai multă suferință” soldaților ucraineni, pe care i-a îndemnat să „reziste”.

În cursul zilei, armata ucraineană recunoscuse un avans al forțelor ruse în estul țării, cu capturarea mai multor localități din regiunea Harkov și din Donbass.

La 18 aprilie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat începerea ofensivei rusești împotriva estului țării, unde o bună parte se află în mâinile separatiștilor pro-ruși din 2014 și care este acum obiectivul prioritar al Moscovei.

„Punerea în aplicare a acordurilor (cu țările străine), instruirea și desfășurarea logisticii necesită ceva timp”, a declarat Reznikov, deși a salutat faptul că „ajutorul pentru Ucraina va crește” în zilele următoare.

Atacuri ale rușilor în aproape toată regiunea Lugansk

Aproape toată regiunea Lugansk din estul Ucrainei a fost vizată, în ultimele 24 de ore, de atacuri de artilerie și cu rachete ale forțelor ruse, potrivit oficialilor regional citați de CNN. Orașul Sieverodonețk a fost aproape devastat în urma atacurilor, fiind bombardat și spitalul, iar o femeie internată acolo a murit.

Serhiy Haidai, șeful administrației militare regionale, a declarat că o femeie a murit în urma bombardamentelor care au lovit spitalul din Severodonețk.

„Rușii știau că spitalul nu este gol, erau pacienți, erau medici. Nimic nu i-a oprit. Distrugerile provocate clădirii sunt semnificative. Au fost avariate mai multe etaje”, a adăugat el.

Adauga un comentariu