Actualitate

Ministrul Virgil Popescu promite ajutor pentru industria turismului

Publicat: 01 mai 2020
Vești bune pentru români! Virgil Popescu anunță că prețul gazelor naturale scade din iarna anului 2020
Vești bune pentru români! Virgil Popescu anunță că prețul gazelor naturale scade din iarna anului 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre pachetul de măsuri care se vor lua pentru a ajuta industria turismului, în prezent cea mai afectată de pandemie.

„Pentru hoteluri gândim un program de sprijin. O să lansăm niște proiecte speciale pentru hotelieri. Să le reducem costul cu energia electric, prin granturi 100% să le reducem costurile cu energia electrică.

Dacă vom impune niște reguli vizavi de modificările pe care trebuie să le facă hotelierii si proprietarii de restaurante și baruri o să facem un pachet de finanțare în așa fel încât să nu fie pe cheltuiala lor aceste costuri.

Va trebui să facem niște proceduri. De exemplu, ca acea distanță socială la mese să fie respectată trebuie o procedură care nu trebuie încălcată, iar mesele să nu fie foarte apropiate, să fie panouri despărțitoare. Probabil vom avea niște ghiduri, niște reguli pe care să le știe toată lumea pentru a putea fi respectate.

Vrem să facem un pachet de ajutor pentru reducerea costurilor hotelierilor, acele capacități fotovoltaice, și pachet pentru capitalul de lucru. Granturi prin care să își finanțeze amenajarea spațiului în vederea primirii turistului.

Suntem în contact permanent cu Ministerul Sănătății să vedem când s-ar putea redeschide turismul. Sper ca în iulie și august să se poată face turism de litoral în România.

Avem un pachet de 1 miliard de euro pentru IMM. Din acest pachet va fi alocat și pentru industria turismului. Este cea mai lovită industrie, împreună cu transportul de persoane. Trebuie să avem grijă să o repornim în siguranță pentru turiști”, a explicat Virgil Popescu.

Adauga un comentariu