Actualitate

Ministrul Vlad Voiculescu, atac la dr. Flavia Groșan. ”Răpește șansa la viață”

Publicat: 04 apr. 2021
Flavian Groșan în halat alb
Flavia Groșan, medic pneumolog-bronholog din Oradea

Vlad Voiculescu critică autotratarea pentru COVID-19 sau tratarea la domiciliu după sfaturile unei ”persoane sau alta, care câteodată este și promovată la televizor”.

Întrebat dacă ia în calcul schimbarea protocolului de tratament la domiciliu, ca să nu se mai ajungă în stare gravă la spital, Vlad Voiculescu, în calitate de ministru al Sănătății, a răspuns: ”Nu există protocol de tratament la domiciliu, există tratamente proaste făcute, pentru că așa văd oamenii la televizor, lucru care este profund dăunător. Când zic profund dăunător, zic că răpește câteodată acest tratament prost făcut acasă, după auzite, șansa la viață a unor oameni, la salvarea unor oameni, pentru că se autotratează sau sunt tratați greșit de o persoană sau alta, care câteodată este și promovată la televizor, iar acești oameni ajung în spital și stau la Terapie Intensivă cu săptămânile.”

Medicul Flavia Groșan este poate cea mai cunoscută figură care a apărut la televiziunile principale în urma tratamentului acordat telefonic pacienților infectați cu coronavirus, tratament care se aplică la domiciliu.

Cum tratează dr. Flavia Groșan bolnavii de COVID prin telefon. ”Eu nu văd pacienții”

Dr. Flavia Groșan a explicat procedura. Cum își tratează pacienții prin telefon.

”Eu nu văd pacienţii, mă iau după pulsoximetria pe care mi-o declară ei. Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome. Încerc să nu dau voie COVID-ului să pătrundă în plămân. De regulă, pornesc de la concentraţii bunişoare, normale, de peste 95%. Categoric, unii încep tratamentul în alte părţi, în alte conjuncturi. Când ajung la mine după 10 zile, normal că mă confrunt cu o saturaţie mai mică. Încep schema mea. Prin combinaţia mea de medicamente încerc să le cresc oxigenul. În puţine cazuri am avut nevoie de oxigeno-terapie. (…)

Unii care doresc să îi tratez eu, puţini, că cei mai mulţi merg în spital. M-am descurcat în foarte multe cazuri fără oxigen.(…) Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen. În spital, este altă etapă de tratament. Cred, totuşi, că puţini dintre pacienţii mei au ajuns la oxigen sau la ventilaţie mecanică”, a spus Flavia Groşan, la Antena 3.
Adauga un comentariu