National

Minune la biserica acaparată de flăcări noaptea trecută. Două icoane au rămas intacte

Publicat: 14 ian. 2021

Parohia Argel din județul Suceava a informat că două icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas intacte. Astfel, deși lăcașul de cult a ars din temelii, două icoane au rămas, ca prin minune, neatinse de flăcări.

„Iată cum Dumnezeu ne uimește de fiecare dată.
Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu.
Astfel de semne ne arată că, deși suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocrotește.
Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruță sfântul Său locaș, oare noi ce șansă avem?”, au scris pe o pagină de socializare reprezentanții Parohiei Argel.

Reamintim că în seara zilei de miercuri, 13 ianuarie, în jurul orei 19:00 pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Straja și Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”. De asemenea, flăcările erau propagate și la clădirea cloptniței, aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:10. A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din sistemul de încălzire (centrală termică pe lemne). Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat structura de rezistență a clădirii clopotniței.

Comentarii
  • ne inchinam la ce reprezinta icoana nu la obiectul icoana, cand vad o icoana il vad pe Dumnezeu si pe Domnul Iisus. Chiar Arca Legământului a fost un cufăr destinat să păstreze în el cele zece tăbliţe de piatră cuprinzând cele Zece Legi. Era făcut din lemn de calitate, căptuşit cu aur şi cu capacul poleit cu aur, pe care erau aşezate statui prezentând heruvimi – îngeri înaripaţi care semănau probabil cu sfintii. Între aripile acestor îngeri, se spune în Vechiul Testament, se manifesta spiritul lui Dumnezeu. Arca avea mai multe puteri: putea să-i distrugă pe duşmani, aducea noroc sau ghinion, prezicea viitorul, producea lumină şi îi putea chiar orbi pe cei care se aflau lângă aceasta. Nicolas Tesla asemăna Arca cu un acumulator gigantic, care poate înmagazina energie sub formă de câmp electric şi s-o descarce în flux continuu. Asa si icoanele.

Adauga un comentariu