Local

Minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei!

Publicat: 11 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva ocrotitoarea Moldovei
An de an, pe 14 octombrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Parascheva. Ea este cu atât mai cinstită în Moldova, fiind considerată ocrotitoarea regiunii, deoarece moaștele sale sunt păstrate la Iași de peste 350 de ani

An de an, pe 14 octombrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Parascheva. Ea este cu atât mai cinstită în Moldova, fiind considerată ocrotitoarea regiunii, deoarece moaștele sale sunt păstrate la Iași de peste 350 de ani. Acestea sunt un adevărat izvor de însănătoșire sufletească și trupească pentru toți care o iau drept mijlocitoare în rugăciunile lor către bunul Dumnezeu.

Minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva: o studentă bolnavă de leucemie s-a vindecat miraculos

De-a lungul anilor, Sfânta Cuvioasă Parascheva a înfăptuit numeroase minuni, lucru ce a făcut ca tot mai mulți pelerini să vină să se roage la moaștele sale. În data de 13 iunie 1641, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost așezate în Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași. În noaptea de 26 decembrie 1888, lăcașul de cult a fost cuprins de flăcări. Focul a pornit de la un sfeșnic lăsat nesupravegheat care a topit racla de argint în care erau depuse moaștele Sfintei, dar în mod miraculos nu au fost atinse de flăcări. Un an mai târziu, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iași, acolo unde se află în prezent.

În cei peste 350 de ani de când moaștele sunt depuse la Iași, sute de credincioși și-au găsit liniște și vindecare datorită rugăciunilor închinate Sfintei Cuvioase Parascheva. În anul 1950, o tânără studentă din Iași a aflat că suferă de leucemie. Atât bolnava, cât și familia sa și-au pus toată nădejdea în Sfânta Parascheva, iar timp de două luni s-au rugat cu lacrimi fierbinți la moaște. După această perioadă de rugăciune și post, tânăra s-a vindecat în mod miraculos. Studenta nu este singura persoană care s-a vindecat datorită rugăciunilor la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Un bolnav de cancer s-a vindecat după ce a ținut în brațe, timp de 30 de minute, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva
De-a lungul anilor, Sfânta Cuvioasă Parascheva a înfăptuit numeroase minuni, fapt ce a făcut ca tot mai mulți pelerini să vină să se roage la moaștele sale

Un ieșean în vârstă de 30 de ani a aflat de la medici că se luptă cu cancerul și mai are de trăit doar două luni de zile. Odată ce a primit această veste cruntă, bărbatul s-a decis ca înainte să meargă acasă să treacă pe la Catedrala Mitropolitană. Când i-a venit rândul să se închine, bolnavul a cuprins racla cu sfintele moaște în brațe și a rămas astfel timp de jumătate de oră, deși foarte mulți alți credincioși așteptau să se roage și ei. El s-a rugat sfintei să-l tămăduiască de orice boală, iar după jumătate de oră de rugăciune a simțit o liniște interioară.

A plecat cu inima împăcată acasă și a renunțat să mai ia tratamentul, fiind convins de ajutorul primit de la sfântă. La următorul control, medicul a constatat cu surprindere că boala era în proces de regres, iar, după alte câteva luni, ieșeanul era complet vindecat. Sfânta Cuvioasă Parascheva l-a vindecat și pe un preot din Arad, bolnav de plămâni, care din cauza bolii începuse să și orbească. Speriat, preotul a mers la oftalmolog, care i-a declarat că în curând își va pierde cu totul vederea. Când a auzit una ca aceasta s-a urcat în tren și pornit către Catedrala Mitropolitană din Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Când a ajuns în Iași era deja târziu, iar Catedrala nu mai era deschisă, iar preotul a început să se roage lângă zidul lăcașului de cult, chiar în dreptul în care se afla racla cu Sfintele Moaște. Chiar din acel moment, preotul s-a vindecat miraculos, aceasta fiind una dintre minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Comentarii
Adauga un comentariu