Local

„Miracol” pe străzile din Iași! Un cerșetor s-a ridicat imediat din scaunul cu rotile când i-a văzut pe polițiști că se îndreaptă spre el: „Acesta a mai fost depistat și amendat” – FOTO

Publicat: 10 feb. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Miracol pe străzile din Iași Un cerșetor s-a ridicat imediat din scaunul cu rotile când i-a văzut pe polițiști că se îndreaptă spre el Acesta a mai fost depistat și amendat - FOTO
Bărbatul a mai fost prins în această ipostază de polițiști

Polițiștii locali au asistat la un miracol pe străzile din Iași zilele trecute, când un cerșetor și-a lăsat scaunul cu rotile și a început să meargă. Individul nu era la primul incident de acest gen, iar oamenii legii l-au legitimat

În municipiul Iași, pe străzile importante, tot mai mulți cerșetori își încearcă norocul în speranța că pot obține bani de la trecători. Doar că unii se cred mai ingenioși și apelează la diferite tertipuri pentru a sensibiliza oamenii. Așa a fost și cazul unui bărbat de 42 de ani, care stătea într-un scaun cu rotile, deși nu avea nicio problemă de sănătate.

„Miracol” pe străzile din Iași

În timp ce patrulau prin zona centrală a orașului, polițiștii l-au zărit pe bărbatul de 42 de ani care cerșea bani de la trecători. Acesta invoca faptul că are o problemă de sănătate gravă și nu poate să se deplaseze. Totuși, oamenii legii au observat faptul că se tot ridica din scaun și se plimba, sprijinindu-se într-un baston. Când a fost legitimat, polițiștii au descoperit că nu era la prima abatere de acest fel, iar totul era o înșelăciune. Cerșetorul a fost dus la secție și amendat cu suma de 500 de lei. Agenții au mai întâlnit astfel de situații când un basarabean a apelat la aceeași metodă.

„Pe 7 februarie 2024, când patrula de polițiști din cadrul Serviciului Intervenții au depistat, în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, un bărbat care prin utilizarea unui scaun cu rotile încerca să câștige empatia trecătorilor pentru a-i oferi sume de bani, nu se diferențiază de celelalte metode ale altor persoane. Bărbatul în cauză are vârsta de 42 de ani și este din com. Udești, județul Suceava, nu prezintă dizabilități, acesta a mai fost depistat și sancționat de către polițiștii locali”, au transmis reprezentanții Poliției Locale din Iași.

Zeci de persoane au fost depistate

De la începutul anului, polițiștii au găsit zeci de oameni care practică cerșetoria pe străzile Iașului. Aceștia riscă o amendă de până la 500 de lei, iar orice sumă găsită în posesia lor este confiscată. Mulți dintre cerșetori nici măcar nu sunt din municipiul Iași.

„De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au întocmit un număr de 118 procese-verbale de constatare a contravenției (93 cu amendă, iar 25 cu avertisment), cuantumul amenzilor fiind de 11.600 de lei. În urma analizei efectuate de Poliția Locală Iași, cu privire la proveniența celor 61 de persoane sancționate contravențional (42 de bărbați și 19 femei), s-a constatat că persoanele provin din alte localități decât municipiul Iași (Dancu, Mânzătești, Tg. Frumos, Zmeu, Belcești ș.a.) sau județul Iași (Suceava, Neamț, Bacău, Constanța ș.a.), Republica Moldova și Ucraina. Polițiștii locali aplică sancțiuni în mod gradual, după caz, avertisment sau amendă, luându-se și măsura complementară a confiscării sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Polițiștii din Iași au asistat la un „miracol” pe străzile din Iași, când un cerșetor a lăsat scaunul cu rotile și a început să meargă.

Comentarii
  • Nu este singurul.Nu mai încurajați cerșetoria ,nu mai dați bani pt majoritatea sunt excroci.Este o babă în negru cu ochi albaștri care plânge ca i a murit soțul care are o casă de stat proprietate în Tg Cucu ,băiatul ei are încă 2 case lipite de ea și 7 taxiuri la stradă.Locuieste exact pe strada Golia unde se vând țigări în parc .Sa facă și statul ceva în privința asta ca pt ca bătrânii noștri sunt f sensibili la acești excroci care plâng și le dau din puținul lor.Acestu excroci fac mai mulți bani decât un muncitor

Adauga un comentariu