National

Mircea Badea, după demisia premierului: „O formă de viaţă bizară, iresponsabilă şi debilă”

Publicat: 07 dec. 2020
Mircea Badea

Mircea Badea a taxat gestul premierului Ludovic Orban de a demisiona din funcţia de premier, după rezultatul sub aşteptări obţinut de Partidul Naţional Liberal în alegerile parlamentare.

„O formă de viaţă bizară, iresponsabilă şi debilă. Cel puţin până pe 21 decembrie nu se mai pot da ordonanţe de urgenţă. Când există Covid şi criza ATI”, a scris Badea pe pagina sa de Facebook.

Situaţia stranie în care Orban şi-a sacrificat poziţia de prim-ministru în urma unui eşec care nu este al guvernului, ci al PNL, a fost sesizată şi de politicieni şi de comentatori politici.

Astfel, comentatorul Ion Cristoiu a remarcat că Ludovic Orban ar fi trebuit să-și dea demisia din funcția de președinte PNL.

„Este ceva unic în istoria României acest gest. A existat o singură dată, când domnul Petre Roman și-a depus mandatul la venirea minerilor. (…) Depunerea mandatului nu înseamnă demisie. Înseamnă și posibilitatea ca președintele să ți-l reînnoiască. Noi am avut ieri alegeri generale. La aceste alegeri un partid, PNL, a avut un scor castrofal. Domnul Orban trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, nu de premier, că doar nu s-a angajat Guvernul în această bătălie electorală”, a arătat Cristoiu, la Antena 3.

La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a remarcat că demisia premierului şi, implicit, a cabinetului său, lasă guvernul fără mecanismul de a putea adopta decizii prin ordonanţe de urgenţă, în condiţii de pandemie.

Ciolacu despre demisia lui Orban: Gestul de laşitate al unui om politic mic

„Nu ieşi să îţi dai demisia în pandemie, în plină criză economică şi să laşi Guvernul fără posibilitatea de a da Ordonanţe de Urgenţă (care nu pot fi adoptate de un cabinet interimar, n.r.) Nici într-o perioadă e linişte nu se face face aşa ceva. Când accepţi o astfel de funcţie, devii om de stat. Nu-ţi iei jucăriile acasă şi pleci. Stai cu responsabilitate până se termină negocierile şi se constituie noul Parlament şi pe urmă pleci de la Palatul Victoria, pentru că românii aşa au dorit. E un gest de laşitate şi de om politic mic”, a spus Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Adauga un comentariu