Actualitate

Mircea Badea nu vrea să facă testul COVID, la întoarcerea în România: „Am dreptul să mă întorc în țara mea”

Publicat: 05 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Badea nu vrea să facă testul COVID la întoarcerea în România Am dreptul să mă întorc în țara mea
Mircea Badea refuză să facă un test COVID la revenirea în România

Realizatorul TV Mircea Badea nu vrea să facă testul COVID, la întoarcerea în România, din vacanță și amenință că pleacă în exil în Turcia dacă nu este lăsat să intre în România.

Plecat câteva zile în vacanță în Dubai, Mircea Badea a declarat că nu dorește să se supună noilor norme anti-COVID-19, care prevăd ca persoanele care vin dintr-o zonă galbenă de pe glob să aibă la intrarea în România un test negativ. Mircea Badea a amenințat că nu se va conforma, chiar dacă acest lucru l-ar împiedica să intre în țară, spunând că nimeni nu are dreptul să-i interzică să revină în propria țară, însă dacă acest lucru se va întâmpla este pregătit să meargă în exil.

„Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din România și eu zic că eu am dreptul să mă întorc în România. Că aș putea să fac test pe aeroport în România, că intru în carantină, aia da. Să-mi spui că nu pot să mă urc în avionul de România, eu fiind cetățean român, dacă nu am test? Pe bune? Hai să vedem. Eu nu-mi fac niciniun test. Și sunt și cu domnul Ciuvică. O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia. Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil”, a declarat Mircea Badea, potrivit Antena 3.

Mircea Badea: „Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țară“

Realizatorul TV a precizat că drepturile fundamentale ale omului îi permit oricărui cetățean să se întoarcă în propria țară.

„Discuția este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetățeanului de a se întoarce în țara lui. Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țară. Nu poate să-mi suspende cetățenia. Acum un an când stăteam toți pe burtă în casă țineți minte că evident nu s-au putut închide granițele pentru cetățeni pentru că ei puteau să se întoarcă în țara lor.

Ținem minte și faptul că România a fost singura țara de pe planetă care îți aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța, fie că aveau, fie că nu aveau nevoie. Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital îi băga în spital și îi îmbolnăvea și mai rău întrucât îi băga între cei care erau foarte bolnavi“, a menționat Mircea Badea.

„O să mergem probabil în Turcia“

Mai în glumă, mai în serios, Mircea Badea a opinat că va merge în exil în Turcia dacă nu i se va permite să intre în România. Prezentatorul TV este de acord să facă un test pe aeroport, în România și să stea în carantină, în schimb nu vrea să i se ceară acest test pentru a se urca în avion la revenirea în țară.

„Asta s-a întâmplat în România unde, desigur, discuția despre drepturi și libertăți enervează pentru că noi suntem specialiști, noi suntem experți, suntem singurii de pe planetă. Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din România și eu zic că eu am dreptul să mă întorc în România.

Că aș putea să fac test pe aeroport în România, că intru în carantină, aia da. Să-mi spui că nu pot să mă urc în avionul de România, eu fiind cetățean român, dacă nu am test? Pe bune? Hai să vedem. Eu nu-mi fac niciniun test. Și sunt și cu domnul Ciuvică. O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia. Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil”, a spus”, a mai spus Mircea Badea.

Adauga un comentariu