Actualitate

Mircea Coșea, despre declarațiile Ralucăi Turcan: „E jenant”

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Coșea despre declarațiile Ralucăi Turcan E jenant
Mircea Cosea, profesor de economie la ASE

Mircea Coșea a avut, miercuri, 24 noiembrie 2021, o reacție la declarațiile Ralucăi Turcan despre pensii. Acesta a ținut să o critice pe Raluca Turcan (PNL), ministrul PNL al Muncii, pentru faptul că l-a acuzat pe Florin Cîțu (PNL), premierul demis, că „e dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

Profesorul a criticat apoi întreaga guvernare pentru că a împrumutat foarte mulți bani, dar nu le-a spus românilor ce a făcut cu ei.

„E o declarație pe care eu aș califica-o în mai multe feluri, dar o să spun doar că e jenantă. E jenant că, în primul rând, un ministru, prin ceea ce spune, a dovedit că nu cunoștea deloc procedurile și tehnica de la Ministerul pe care îl conduce. În al doilea rând, e și o reacție care a venit când a ajuns fără posturi în viitorul guvern, deci e o revoltă personală, aș spune, pentru pierderea unei coaliții. În al treilea rând, această chestiune cu ”joci la poker” ridică foarte mari probleme, adică aici ar trebui să se discute mai ca lumea, că noi avem niște fonduri în țara asta care nu s-au văzut nicăieri, nici pe masa de joc, nici în alte locuri. Mă refer la împrumuturile imense pe care dl Cîțu le-a făcut”, a mai declarat Mircea Coșea.

Mircea  Coșea a mai spus că dacă va fi respectat principiul contributivității în plata pensiilor, așa cum promite noua coaliție PSD – PNL – UDMR, atunci viitorul guvern va intra în istorie. Profesorul, însă, a părut destul de sceptic că politicienii vor face acest lucru.

„Trecerea la contributivitate e, din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru. Dacă acest lucru se va realiza, acest guvern are șansa să intre în istoria politicilor economice după 1990. Deocamdată, așa cum e trecut și se vorbește pe holurile Parlamentului, mie nu mi-e foarte clar cum se va realiza. Dar ideea e foarte bună. Trebuie să remarc aici că nu aparține acestei coaliții, aparține USR-ului încă de mai mult timp. Deci există o anumită continuitare în gândire pe care guvernările le au. Să vedem cum se va pune în practică, dar ideea e bună.

Ar trebui să se facă ceva în legătură cu pensiile speciale ale primarilor, că acum nu e clară nici maniera de plată, nici dacă există posibilitatea de plată, că ele vor veni din bugetele locale, care sunt falimentare. O consecință a introducerii acestor pensii la primari ar putea fi creșterea impozitelor și taxelor locale”, a declarat Mircea Coșea.

Adauga un comentariu