National

Mircea Molot, fostul presedinte al CJ Hunedoara, a fost scos definitiv de sub control judiciar

Publicat: 08 mart. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Molot fostul presedinte al CJ Hunedoara a fost scos definitiv de sub control judiciar
1

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a fost scos, marti, de sub masura controlului judiciar stabilit de procurorii DNA, care il ancheteaza intr-un dosar de presupuse fapte de coruptie.

Magistratii Tribunalului Hunedoara au luat marti hotarari similare si in cazul altor patru persoane anchetate in acest dosar: Robertto Venterm — ginerele lui Mircea Molot, Tiberiu Balint — fost vicepresedinte al CJ Hunedoara, Milica Pup si Vasile Axinte—administratorii unor societati comerciale.

Hotararea instantei este definitiva, se arata pe portalul instantelor de judecata.

Cei cinci inculpati au fost plasati sub control judiciar in urma cu un an de zile.

Fostul presedinte al CJ Hunedoara, Mircea Molot, este cercetat penal intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, in forma instigarii, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secret de stat.

In acelasi dosar mai este anchetat fostul vicepresedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acuzat de procurorii anticoruptie de savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Cercetarile din dosar ii vizeaza si pe oamenii de afaceri Emanoil Milica Pup, Vasile Axinte si Roberto Venter.

Pe 7 noiembrie 2014, procurorii DNA Alba Iulia au efectuat primele perchezitii la sediul CJ Hunedoara si la domiciliile mai multor persoane, intre care si cei cinci inculpati. Impotriva acestora a fost luata masura arestului la domiciliu, in care au ramas timp de trei luni. Dupa aceasta perioada, judecatorii au dispus ca inculpatii sa fie anchetati sub control judiciar.

Adauga un comentariu