Actualitate

Mircea Negulescu, zis și procurorul „Portocală”, reținut de procurorii SIIJ

Publicat: 15 iul. 2020

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost reținut în această seară de procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Procurorul „Portocală” ar fi fost reținut în dosarul Tony Blair. De asemenea a mai fost reținut și un polițist. Joi urmează să fie prezentați în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mircea Negulescu este acuzat că a „fabricat” dosarul în care era vizat Victor Ponta. De asemenea, un alt nume care figura în acest dosar era și fostul premier britanic Tony Blair.

„La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcţie în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 din Codul penal; influenţarea declaraţiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracţiuni); participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal şi art. 35 alin. 1 din Codul penal”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul General.

„Portocală”, dat afară din magistratură în 2018

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în 2018 excluderea din magistratură a procurorului DNA Mircea Negulescu. Decizia este executorie, dar nu și definitivă, putând fi atacată de acesta. Față de anchetator, care a instrumentat dosarele lui Vasile Blaga, Sebastian Ghiță și Victor Ponta, Inspecţia Judiciară a deschis trei dosare disciplinare.

Decizia Secției pentru procurori a CSM vizează cinci din cele șapte acuzații de abateri disciplinare aduse de Inspecția Judiciară procurorului Mircea Negulescu.

La începutul anului 2017, Negulescu și-a demisia din cadrul DNA Ploiești și a revenit la Parchetul Câmpina. Ulterior, ca urmare a deschiderii dosarelor disciplinare, el a fost suspendat.

În 16 februarie 2017, Secţia pentru procurori a CSM a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor, iar în aceeaşi zi, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii la DNA Ploieşti şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. În 28 februarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis să îl suspende din funcţie pe Mircea Negulescu.

Inspecţia Judiciară a stabilit că procurorul Mircea Negulescu a discutat cu soţia unei persoane cercetate penal, a dezvăluit date din dosare, a făcut aprecieri defăimătoare în cazul unor procurori, a avut un limbaj care poate contraria şi indigna şi a dat indicaţii privind formularea unei plângeri penale de către un inculpat împotriva procurorului de caz. IJ a mai stabilit că acesta a cerut unui magistrat informaţii despre interceptări dintr-un dosar.

Comentarii
  • Aparatorul statului de drept a lui Basescu,Iohanis,Kovesi,A.Lazar,Tarcea, Bogdan,Onea,PNL.Era elita,ma gandesc, cum erau cei mai slabi?Oare cate dosare a masluit,si cati oameni au suferit din cauza acestui individ si nu numai?

  • Am trait sa o vad si pe asta. Nu-mi vine a crede ! In sfarsit, tortionar bagat la cusca. Doamne! curata tara aceasta de bestiile ordinare, incepand cu acest caracter infect numit Negulescu. Si da ca urmatoarea sa fie girafa aia, ce-a absolvit cu nota 6… Alta criminala!

  • Parchetul Harlau are o Portocala care lucreaza fix in acelasi mod ,acest Emilian care in 2010 era stagiar la Suceava si statea internat la Socola pe diagnostice de etilism acut ,tulburari de coportament ,consum de etnobotanice si alte substante interzise.
    Prieten cu politistul corupt Zorlabagiul betiv de la Ceplenita care statea in vama cu ceva timp in urma sechestrat cu masina plina de tigari moldovenesti .ASTA FATA ADEVARATA A JUSTITIEI ,ASA SE LUCREAZA IAR INSPECTIA JUDICIARA II ALBESTE

  • Portocala este un mic firisor din panza de paianjen, care se intinde in justitie.Cand te gandesti ca marea masa de oameni nu are probleme in justitie,unii nici n-au fost prin salile de judecata,oare cati si cine sunt acei care au nevoie de justitie?
    Unii fura pentru ca nu au ce manca,altii fura pentru a ajunge la putere, in functii de conducere,obtinere de voturi,in general in functii pentru a conduce multimea,unde au avut grija, tot prin furaciune, sa se puna salarii mari,nemeritate,iar grosul populatiei sta cu salariile,pensiile,alocatiile,care reprezinta jumatate sau mai putin din cosul zilnic.Unde sunt aparatorii drepturilor omului,pe care justitie ii apara?

Adauga un comentariu