Actualitate

Mirel Palada la BZI LIVE: „Distinsul domn Șora, din pătlăgica roşie s-a transformat într-o pătlăgică curcubeu”

Publicat: 01 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Mirel Palada la BZI LIVE Distinsul domn Șora din pătlăgica roşie s-a transformat într-o pătlăgică curcubeu
Mirel Palada la BZI LIVE

Mirel Palada a discutat la BZI LIVE despre viața, activitatea și moartea filosofului român Mihai Șora. Filosoful şi eseistul Mihai Şora a fost prezentat de-a lungul timpului ca fiind unul dintre cei mai importanţi membri ai societăţii civile româneşti din ultimii 30 de ani şi ar fi avut o contribuţie semnificativă în filosofia contemporană românească.

De altfel, Mihai Şora ar fi readus tehnica dialogului în filosofia românească, folosindu-se de „dialogul interior” şi de exerciţiile spirituale din tradiţia europeană medievală şi modernă.

Mirel Palada la BZI LIVE

Sociologul Mirel Palada a discutat la BZI LIVE despre trecerea în neființă a filosofului Mihai Șora. Pornind de la activitatea sa din timpul comunisului, sociologul a făcut o prezentare amănunțită a vieții politice a activistului Șora.

„Am avut în România o seamă de luptători anti-comunisti care au murit în chinuri, torturaţi în puşcăriile sovietice şi au fost supuşi unor procese de reeducare şi au săpat canalul Dunare-Marea Neagră, şi au fost la Sighetu Marmaţiei şi de aia nu îşi mai aduce aminte nimeni. În schimb, aceşti oportunişti, care au făcut stânga-dreapta, roșu-verde, în mod convenabil, pentru a călări vremurile, dintr-odată sunt înmormântaţi cu onoruri militare, în glorie.. şi trebuie să spunem nume.

Este vorba despre Mihai Sora şi despre felul în care el a fost un apărător al regimului comunist. A fost un personaj care a avut legături strânse cu serviciile secrete sovietice. A făcut parte din Partidul Comunist Francez. Şi uite aşa s-a întors Șora al nostru, marele dizident în România, şi a ajuns unul dintre mâinile drepte ale Anei Pauker. Pauker fiind unul dintre principalele instrumente sovietice de presiune în România, care a băgat oameni în puşcărie, a împuşcat şi omorât oameni! Şi a distrus elita românească interbelică! Şi a  făcut parte din divizia de tancuri care a venit să călărească România timp de 50 de ani!

Şi acum, după ce o viaţă întreagă Șora a fost un nomenclaturist pentru că a fost la nu ştiu ce comitet de Educaţie şi Culte şi Cultură şi Arte… şi a fost director şef pe presă… A fost cenzor şi pe urmă a condus o editură comunistă şi a avut parte de toate onorurile comuniste. Bine, el nu a fost în nivelul 1 a fost acolo un conţopist acolo, de gradul 3-4… Dar el a reprezentat una dintre cărămizile de bază ale nomenclaturii comuniste. Şi pe urmă, în primele luni de după ’89, a fost parte dintr-un guvern de orientare KGB-istă, cu Iliescu şi cu Roman.. şi cu Andrei Pleşu, şi cu toţi ăia de atunci, care reprezentau de fapt emanaţia KGB-istă în România. A fost Ministrul Culturii şi pe urmă a reuşit performanţa fabuloasă să se dea dizident şi să fie prezentat amărâţilor, naivilor ăştia de copii care nu ştiu istorie nici din 2015, darămite din 1989. Să fie prezentat drept marele dizident anti-comunist când el a fost de fapt în miezul lucrării comuniste. Este fabulos.

Distinsul domn Șora, din pătlăgica roşie s-a transformat într-o pătlăgică curcubeu. Adică s-a transformat în portavocea tefeliștilor.

El de fapt, sunt semne din ce în ce mai clare că a fost manipulat în maniera cea mai josnică de către nevastă-sa mai tânără cu 56 de ani decât el.. Nevastă-sa e de-o seamă cu mine, 50 de ani, şi este o activistă desăvârşită şi care a pus stăpânire pe trupul lui şi pe mintea lui, şi l-a folosit pe post de paiaţă. L-a târât pe la Antipa, când erau vreo -15 grade afară, îl punea să deseneze când era în spital, făcea live-uri cu el… deci, vai de capul lui! A avut o bătrâneţe în care cel mai probabil a fost manipulat, săracul.

Nu mă iau de bătrâneţea lui, pentru că bătrâneţea este urâtă pentru toată lumea, eu mă iau de ea! De felul în care ea şi coordonatorii ei s-au folosit de un amărât la venerabila vârstă de 100-106 ani, pentru a atinge nişte scopuri politice şi pentru a păcăli nişte copii. Asta este partea cea mai jegoasă a întregului subiect”, a spus Mirel Palada.

 

Comentarii
Adauga un comentariu