Sport

Mirel Rădoi implementează modelul japonez la națională! „Gata! Am fost surprinși și amendați!”

Publicat: 13 feb. 2020

Mirel Rădoi (38 de ani) are ambiția de a califica naționala de fotbal a României la Campionatul European din vara acestui an, mai ales că și Bucureștiul este co-organizator, dar are și idei pe care vrea să le implementeze la nivel de federație. Concret, selecționerul a transmis că vrea ca de acum înainte la toate loturile din cadrul Federației Române de Fotbal să fie implementat „modelul japonez”.

„Asta vom face de acum înainte la toate loturile de copii și juniori. Nu se va mai părăsi niciun vestiar până nu se va face curat. Atât în vestiar, cât și pe bancă. Deja am fost surprinși în două ipostaze și am fost amendați!
S-a lucrat de un an la un material, care a fost dat deja la toate loturile. De acum, nu se mai pleacă din niciun vestiar până nu se face curat”, a dezvăluit Mirel Rădoi.

Islanda – România se va juca pe 26 martie, de la ora 21:45.

Imaginea vestiarului Japoniei, după eliminarea în ultimul minut de la Cupa Mondială

Fotbaliștii niponi au fost aproape de o surpriză uriașă la Cupa Mondială din Rusia 2018. Deși au condus cu 2-0 puternica reprezentativă a „dracilor roșii”, japonezii s-au văzut egalați și apoi eliminați de un gol primit chiar la ultima fază a partidei.

Probabil mulți jucători și-ar fi vărsat nervii pe obiectele din vestiar și cele aflate în drumul către cabine, fotbaliștii niponi au dat o lecție de civilizație.
Pe internet a apărut o poză în care este prezentat vestiarul niponilor, după ce fotbaliștii lui Akira Nishino au părăsit arena din Rostov. Totul arăta imaculat, practic singura dovadă că fotbaliștii niponi trecuseră pe acolo era un bilet de mulțumire, scris chiar în rusă.
Japonezii nu sunt la primul gest de acest fel. E binecunoscut faptul că la toate meciurile favoriților, suporterii niponi prezenți la Cupa Mondială au făcut curat pe stadioane. „Înarmați” cu saci menajeri, japonezii au strâns fiecare ambalaj de carton, hârtiuță sau pahar de băutură din tribune.

România va juca în Islanda la finalul lunii martie

Naționala României va juca primul meci din „barajul” pentru Euro 2020, cu Islanda, la 26 martie 2020, de la 21:45. În ianuarie, gazonul de pe „Laugardalsvöllur” din Reykjavík era plin de apă, după care a fost acoperit cu zăpadă.
„Începutul anului a fost o mare provocare pentru noi. Decembrie fusese o lună bună, dar în ianuarie am muncit mult. Am ieșit deseori pe teren pentru a-l curăța de zăpadă”, a povestit Kristinn Jóhannsson, specialistul care se ocupă de suprafața de joc, într-un reportaj realizat de cotidianul islandez Visir.
Terenul din Reykjavik va fi acoperit cu un balon cu aer cald în martie, cu trei săptămâni înaintea partidei.

Programul meciurilor de la Euro 2020, găzduite de Arena Națională din București

14 iunie, ora 19:00: Austria – Câștigătoare play-off D sau A
18 iunie, ora 16:00: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
22 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria
29 iunie, ora 22:00: Locul 1 grupa F – Locul 3 grupa A/B/C/loading...

Adauga un comentariu