Local

Misiune de salvare ca-n filme, la Iași! O tânără și fiica ei au fost scoase dintr-o casă în care erau sechestrate! Mascații au fost atacați când au forțat intrarea! (Exclusiv)

Publicat: 01 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Misiune de salvare ca-n filme la Iași O tânără și fiica ei au fost scoase dintr-o casă în care erau sechestrate Mascații au fost atacați când au forțat intrarea Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie au trimis în judecată un ieșean acuzat că și-a agresat și sechestrat familia

Un individ va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că și-a sechestrat atât soția, cât și fiica, în vârstă de numai 7 ani. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Neculai Chirașcă, sub acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal, violență în familie și amenințare. Anchetatorii spun că soția și fiica minoră au trecut prin clipe de groază în cadrul scandalului iscat de către ieșean

Clipe de groază pentru o ieșeancă și fiica ei, de numai 7 ani! Cele două au fost sechestrate inițial într-o mașină, apoi într-o casă din județul Iași. Când au venit oamenii legii la ușă, agresorul a sărit la bătaie. Acesta a fost pus la pământ, iar cele două victime au reușit să scape din ghearele lui.
În urma scandalului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Neculai Chirașcă, sub acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal, violență în familie și amenințare. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate în scandal, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Neculai Chirașcă, băgat după gratii: „Le duc în pădure, să le omor!”

Ieșeanul Neculai Chirașcă a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

„În cauză s-a reținut că, în noaptea de 23 spre 24 martie 2021, în jurul orei 00:00, inculpatul N.C., în vârstă de 38 de ani, aflându-se la domiciliul din satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, pe fondul unui conflict spontan cu soția sa, persoana vătămată G.P.C., a lovit-o pe aceasta cu pumnii în zona feței, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform certificatului medico-legal”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acestuia, ieșeanul a continuat scandalul și în zilele următoare.

„Ulterior, pe data de 25 martie 2021, în jurul orei 15:40, inculpatul N.C. s-a deplasat la locuința martorei N.G., din satul Rediu, comuna Aroneanu, județul Iași, unde se aflau persoanele vătămate G.P.C. și P.L.C. (soția, respectiv fiica inculpatului, în vârstă de 7 ani) și, prin exercitarea de violențe, le-a forțat să urce într-un autoturism, a blocat portierele, astfel încât persoanele vătămate să nu poată ieși. Întrebat de martora N.G. unde intenționează să le ducă, el a răspuns că le duce în pădure să le omoare, producând astfel o stare de temere persoanelor vătămate G.P.C. și P.L.C.”, a adăugat Dragoș Bordianu.

Mamă și fiica ei, de numai 7 ani, sechestrate într-o casă din județul Iași!

Anchetatorii ieșeni au mai susținut că Neculai Chirașcă le-a dus pe cele două victime, mama și fiica de 7 ani, la locuința din Lunca Cetățuii.

„Inculpatul le-a transportat pe soția și pe fiica sa la domiciliul din satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, unde le-a interzis să părăsească locuința. În jurul orei 17:30, la sosirea polițiștilor, inculpatul s-a manifestat din nou agresiv, fiind imobilizat și încătușat. Inculpatul nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa. Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 15 aprilie 2021, s-a dispus reținerea inculpatului N.C. pentru o durată de 24 de ore. Mai apoi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a solicitat arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Prin încheierea magistratului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași, s-a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de inculpat pe o perioadă de 30 de zile. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu