Eveniment-Social

Misiune de salvare contra-cronometru! Ei sunt polițiștii care l-au salvat pe un ieșean cu intenții sinucigașe! După o ceartă cu soția, a lăsat un bilet de adio și a dispărut!

Publicat: 24 mart. 2020

Doi polițiști din Iași au fost îngerii păzitori ai unui bărbat pus la grea încercare. După o ceartă conjugală, bărbatul a pregătit un bilet de adio și a plecat spre malul unui râu cu gândul de a se arunca în apele reci. Soția bărbatului a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor, fără să aibă prea multe speranțe. Polițiștii care au intervenit la caz au acționat ca la carte și așa au reușit să-l salveze pe bărbat de la moarte

Clipe de panică la Iași. După o ceartă cu soția, un bărbat a decis să-și pună capăt zilelor. Duminică după-amiază, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un bărbat a plecat de acasă cu gândul să se sinucidă. Un echipaj de la Secția 3 de Poliție Popricani a intervenit imediat și a reușit să-l salveze pe bărbat. Când a sunat la 112, soția bărbatului a precizat că acesta a plecat spre râul Jijia. Le-a mai spus polițiștilor că a lăsat un bilet de adio. Polițiștii au plecat spre Jijia și l-au găsit pe bărbat pe mal, extrem de agitat. Inițial, bărbatul în vârstă de 46 de ani a țipat la polițiști și a amenințat că va sări în apă dacă aceștia se apropie. Cu calm, oamenii legii i-au explicat că nu este bine ce face, iar în scurt timp au reușit să-l liniștească.

„La data de 22 martie, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o femeie care a precizat că soțul său a plecat de acasă cu intenția de a se sinucide. Polițiștii au plecat în căutarea bărbatului. L-au identificat pe malul râului Jijia, iar după mai multe discuții purtate au reușit să-l determine să renunțe la intenția sa. Bărbatul a fost ulterior transportat la o unitate medicală de specialitate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Caz tras la indigo

Polițiștii care l-au salvat pe bărbat se numesc Ionuț Croitoru și Bogdan Șincu. În urmă cu câteva zile, o situație similară s-a petrecut și la Lețcani. Atunci, un adolescent în vârstă de 17 ani a vrut să se sinucidă după ce a aflat că fratele său s-a stins pe un pat de spital. Puștiul s-a spânzurat, însă a fost văzut de un vecin care a sunat imediat la 112. Un echipaj de Poliție de la Lețcani a ajuns imediat la locul solicitării, iar o polițistă recent încadrată i-a făcut tânărului masaj cardiac până la venirea medicilor.

Diana Maftei se numește agentul care i-a salvat viața adolescentului. Și în acest caz, persoana care a încercat să-și pună capăt zilelor a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Cert este faptul că, în perioada primăverii, tentativele de suicid sunt în creștere. Psihologii avertizează că, odată cu venirea primăverii, numărul persoanelor care se sinucid crește față de sezonul rece. Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, în ultimele zile de post și în perioada sărbătorilor, numărul acestor cazuri crește semnificativ.

Deja se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei de sărbători sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Persoanele care trec printr-o perioadă mai dificilă din viața lor ar trebui să ceară ajutor și să nu recurgă la gesturi extreme.loading...

Comentarii
  • Foarte bine. Bravo lor. De aici se poate vedea cat de important e biletul de adio.
    Spre comparatie, Ofrodel a lasat o sticloanta de uischean si o pereche de ditai coarne drept mesaj de adio. Norocu lui, s-a salvat singur. Cu un glont bine tintit.

  • Mai bai baieti mai ,nu e corect .Cum BUCULEI EROUL DE SERVICI nu a salvat nimic?
    Pai Buculei politistul erou din Podu Iloaiei era liber de ce ofiterul de servici nu l-a trimis pe el sa salveze ,ca el are experenta ,a mai salvat de la inec 2 copii dintru-n iaz secat .

Adauga un comentariu