Eveniment-Social

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor ieșeni, în perioada 3-4 octombrie 2020

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Misiuni de ordine publică ale jandarmilor ieșeni în perioada 3-4 octombrie 2020
Inspectoratul de Jandarmerie Județean Iași

În zilele de 03 și 04 octombrie a.c. jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Misiuni de ordine publică ale IJJ Iași

Se vor lua măsuri în ceea ce privește asigurarea ordinii publice la serie de manifestări care se vor desfășura în aer liber.

Sâmbătă și duminică, 3-4 octombrie a.c. mai multe echipaje de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa pe strada Palat și strada Anastasie Panu din mun. Iași, unde se va desfășura etapa a IV a din cadrul Campionatului Național de Super Slalom. Sâmbătă se vor desfășura antrenamentele, iar duminică vor urma cele două manșe de concurs. Zona va fi închisă circulației auto.

Alte misiuni se vor desfășura sâmbătă, cu prilejul celei de-a doua ediții a Cupei Iașului la Mountain Bike ce va avea loc, în zona Releu Bucium și la marșul ”Identitate, Armonie, Ortodoxie” care va urma traseul Universitatea A.I. Cuza – str. Lăpușneanu – Catedrala Mitropolitană Iași. Duminică va fi avut în vedere marșul de conștientizare ”Promenada Inimii” cu plecare din Parcul Expoziției și sosire la Palatul Culturii.

La toate aceste manifestări jandarmii vor acționa pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, asigurarea climatului de ordine necesar desfășurării evenimentelor, precum și pentru asigurarea intervenției, în caz de nevoie.

Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția, Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni și în zonele învecinate.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.”

Misiuni instituționale în județul Iași

La data de 3 iulie 2020 prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 01 octombrie a.c., 350 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber, precum și la operatori economici cu activitate în spații închise.

În total, pe 01 octombrie a.c., la nivelul județului Iași au fost verificate 27 societăți comerciale, 72 persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

  • ISU a efectuat 8 misiuni, din care: 4 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 misiuni de decontaminare biologică și 1 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat o misiune specifică.
  • IJJ a efectuat 31 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 133 misiuni, din care: 54 misiuni de transport către unități spitalicești, 9 misiuni de transport probe biologice, 51 misiuni de decontaminari biologice și 19 alte misiuni (13 recoltări).
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 280 misiuni, din care: 14 misiuni de transport probe biologice, 19 inspecții (14 decizii carantină, 5 alte inspecții), 247 misiuni de supraveghere epidemiologică, (85 decizii carantină contact, 79 decizii prelungire izolare la domiciliu, 56 anchete epidemiologice, 27 alte misiuni).

 

 

Adauga un comentariu