Local

Mitropolitul Teofan a omagiat trei cadre medicale afectate de virusul Covid-19, la slujba Sfintei Cuvioasei Parascheva – FOTO/ VIDEO

Publicat: 14 oct. 2020
ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a omagiat trei foste cadre medicale
ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei

La sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Părintele Mitropolit Teofan a omagiat trei persoane care au lucrat în domeniul medical și care au trecut la cele veșnice în aceste vremuri de pandemie, fiind afectate de COVID-19. Crucea Moldavă pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a fost acordată post mortem Marianei Andrioaie care a fost medic în Botoșani, Virginicăi Nistor, care a fost asistentă medicală în Piatra Neamț, și Tatianei Costin care a fost infirmieră în Bacău. Toate cele trei persoane erau fiice credincioase ale Bisericii Ortodoxe și au trecut la cele veșnice anul acesta. Pe scenă au fost reprezentanți ai familiei care au primit distincția.

„Medicul Mariana Andrioaie, născută pe 22 august 1952, și-a desfășurat practic întreaga activitate (peste 40 de ani) în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. A ieșit la pensie în anul 2017, însă și-a prelungit contractul de muncă în cadrul spitalului din cauza deficitului de medici. De la începutul epidemiei a fost în prima linie de triaj, fiind primul medic din cadrul spitalului care a insistat ca tânăra de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu Covid-19, considerată cazul zero în Moldova, sa fie testată pentru această boală.

După ce a avut contact cu tânăra menționată, a stat în izolare două săptămâni, testul iesind atunci negativ. Dupa ce a ieșit din izolare, medicul Mariana Andrioaie a dorit să-și ajute colegii și s-a întors la spital, reluându-și gărzile. Ultima gardă a avut-o în Vinerea Mare. În data de 19 aprilie 2020 a fost internată în Secția de Boli Infecțioase din Botoșani, fiind testată pozitiv pentru virusul Covid-19, iar în data de 24 aprilie a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iasi, starea acesteia agravându-se. În data de 27 aprilie a decedat”, a transmis ÎPS Teofan.

Zeci de creștini sunt prezenți la Catedrala Mitropolitană Iași încă de la miezul nopții

Zeci de creștini se roagă cu ardoare pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Pandemia de coronavirus a produs la nivel mondial numeroase schimbări. Nu doar sistemul de sănătate a fost afectat. Sute de mii de oameni și-au pierdut persoanele dragi, milioane s-au confruntat cu infectarea cu SARS-CoV-2, mulți angajați au intrat în șomaj tehnic s-au și-au pierdut locurile de muncă deoarece firmele în care lucrau au dat faliment etc. În urmă cu câteva zile, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu COVID-19 autoritățile din România au luat o măsură care i-a revoltat pe creștinii ortodocși. Înainte cu câteva zile de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva a fost interzis accesul în Mitropolia Moldovei și Bucovinei a persoanelor care nu locuiesc în municipiul Iași.

Loviți de pandemie dar și de greutățile vieții, aceștia își puseseră speranța că vor veni la racla Sfintei pentru a se ruga. Mânați de tristețe, revoltă și de sentimentul de discriminare, aceștia au început să vină în fața Mitropoliei pentru a-și manifesta trăirile. Cu ochii înlăcrimați, creștinii s-au rugat, au fredonat cântece bisericești și și-au strigat ofurile. Deși decizia a aparținut exclusiv Executivului și Comitetului Național Pentru Situații de Urgență, jandarmii au fost cei care au „încasat” din plin replicile tăioase ale manifestanților.

Comentarii
  • Un omagiu era daca nu se organiza mascarada aia gretoasa care sa genereze noi pacienti. Nu toti sarantocii cu capul sec vor avea access la elicoptere care sa ii duca la bucuresti sau de tratamente pe stoc sau paturi la ATI libere.

  • La sarbatorile de anul viitor vor omagia, premia mai multe cadre medicale, Si vor pomeni jertfa inutila societatii, credinciosilor care si-au pierdut viata cu covidul

  • Decat ii omagia mai bine facea front comun cu ei cand avertizau sa nu se organizeze asa ceva. Au venit cu presiuni si cu indoctrinari si iata mortii. Cum spunea cineva aici: sa nu uitam ca nu toti suntem inspectori, mitropoliti si alte ranguri ca sa fim dusi cu elicopterul la ATI Matei Bals. Restul murim cu zile. Pentru ca nu ne cheama Teofan, Daniel, Muha si asa mai departe…

  • IPOCRITUL PAMANTULUI.
    le dati de munca ,le dati care de tun cu adunatura de azi. voi impingeti oamenii sa se inghesuie ca sa nu va scada influientza asupra maselor , sa para ca lumea nu poate fara voi . sa para ca e sfarsitul pamantului cu 3 ciolane intr o carpa spoita.
    sunteti niste ipocriti. osa ramaneti shomeri cat de curand.

Adauga un comentariu