Local

Moarte de om, din cauza a doi pumni! „Aduceți o lumânare, că moare omul”

Publicat: 25 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moarte de om din cauza a doi pumni Aduceți o lumânare că moare omul
Moarte de om din cauza a doi pumni

Un bărbat din satul Gura Văii, comuna Strunga, județul Iași, și-a pierdut viața, după ce un consătean l-a lovit mortal cu o scândură din gard. Conflictul a început brusc, când victima i-a tras doi pumni și un cap în gură nepotului individului acuzat de omor

Un bărbat de 64 de ani a decedat, după ce un consătean l-a lovit cu o scândură în cap, din dorința de a se apăra. Bătrânul l-ar fi agresat pe unul dintre nepoții unui sătean ce trecea cu soția și familia prin fața porții sale, iar de aici a izbucnit conflictul.

Moarte de om, din cauza a doi pumni

Gard din lemn
Individul a smuls o scândură din gard

La data de 28 mai 2020, o întreagă tragedie s-a petrecut în satul ieșean Gura Văii.  Totul a avut loc pe o uliță, în urma unei altercații dintre victimă și nepotul inculpatului.

„În ziua de 28 mai 2020, pentru că minorii erau singuri acasă, părinţii fiind plecaţi la muncă, bunicii materni, respectiv numita şi inculpatul, au mers la ei, pentru ca femeia să le gătească. Cei doi soţi erau însoţiţi de un nepot, în vârstă de 7-8 ani. Numita a gătit și, în jurul orei 15:00, cei doi soţi au plecat spre casă, fiind însoţiţi de nepoţi până la poartă, aceștia dorind să se joace în drumul satului, iar nepoata, în vârstă de 17 ani, intenționând să meargă cu mâncare la o rudă.

Primul care s-a îndepărtat a fost inculpatul, iar în urma acestuia, din curtea locuinţei sale, a ieşit victima, aflată în stare avansată de ebrietate, care i-a aplicat o lovitură cu capul, în zona capului, nepotului minor al inculpatului, precum şi două lovituri cu pumnii. Gesturile violente ale victimei au fost văzute de inculpat, de minora şi de numita care i-a reproşat victimei comportamentul violent faţă de minor.

Inculpatul şi-a continuat drumul, considerând că nu este necesar să intervină. Nemulţumit de cuvintele adresate de numita şi la îndemnul soţiei sale, victima a intrat în curtea locuinţei sale, de unde a luat o furcă ori o coadă de unealtă agricolă şi a plecat în urmărirea numitei, care se îndepărta în fugă pentru că alerga nepotul care o însoţea”, precizau anchetatorii.

L-a omorât cu o scândură

 Batranul a murit la scurt timp
Vinovatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare

În continuare, individul acuzat de omor, din teama de a nu fi prins de bătrân, a  rupt o bucată de lemn dintr-un gard.

„Inculpatul a privit în urma sa, a văzut că soţia şi nepotul alergau şi se aflau la aproximativ 10 metri în urma lui, iar în urma acestora alerga victima, înarmată cu o bucată de lemn despre care nu s-a reuşit să se stabilească dacă era furcă ori coada unei unelte agricole. Inculpatul i-a spus soţiei să meargă mai repede ca să nu o ajungă victima, după care s-a retras în partea stângă a drumului, unde se afla o grămadă mare de lemne, aparţinând martorului. A rupt dintr-un gard o bucată de lemn, apoi a aşteptat să se apropie victima. Când victima a ajuns în dreptul său, inculpatul i-a ieşit înainte, nu a aşteptat să fie lovit de victimă şi i-a aplicat acesteia o singură lovitură în partea stângă a capului. În urma loviturii, victima s-a dezechilibrat şi a căzut pe sol. Faptul că inculpatul şi soţia lui alergau în deal, iar în urma lor era victima înarmată cu un băţ, a fost văzut de martorul, care auzise cearta şi venise la gard să privească în drum. Martorul a văzut aplicarea loviturii de către inculpat şi căderea victimei pe sol”, adăugau magistrații.

Ulterior, săteanul și-a dat ultima suflare, sub ochii martorilor.

„După aplicarea loviturii, inculpatul a fugit pe drum, spre vârful dealului, în urma soţiei lui. Între timp, numita ieşise şi ea în drumul satului şi se apropiase de locul faptei. Aceasta a început să ţipe că i-a fost omorât soţul şi cerea apă. Primii au ieşit martorii, care au adus o cană cu apă. Numita i-a ridicat capul victimei şi l-a sprijinit de umeri, iar martora i-a turnat apă pe gură, timp în care acesta a vomat. Martora a văzut că victima era murdară de sânge pe faţă şi a început să strige: «Aduceţi o lumânare, că moare omul»”, menționau anchetatorii.

La doi ani de la incidentul nefericit, magistrații ieșeni au decis ca vinovatul să fie condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Adauga un comentariu