National

Moartea suspectă a unei fetiţe de 9 ani din Bistriţa Năsăud, anchetată de poliţişti. Copila ar fi fost infectată cu Covid-19

Publicat: 15 mart. 2021
autospecială de poliție
Un poliţist din Vaslui este cercetat de Parchet după ce ar fi pus de doi minori să care un cadavru cu o pătură. Adolescenţii au trăit o adevărată trauma în urma acestei întâmplări, iar unul dintre ei a avut nevoie de consiliere psihologică

Forţele de ordine din Bistrița-Năsăud au demarat o anchetă în cazul unui deces al unei fetiţe, în vârstă de 9 ani. La autopsie a reieşit faptul că era infectată cu noul coronavirus.

Moartea unei fetiţe de doar 9 ani din localitatea bistriţeană Tureac, care a survenit în data de 11 martie 2021 după ce s-a înecat cu vomă, este anchetat de poliţişti în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit medicilor legişti, la autopsie a reieşit faptul că acesta era infectată cu virusul Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, a precizat luni, 15 martie 2021, că tatăl fetiţei a sesizat în dimineaţa zilei de 11 martie la numărul unic de urgenţă 112, sesizând faptul că fiica sa este inconştientă.

Medicii de pe ambulanță nu au mai putut face nimic

La locul sesizării s-a deplasat un echipaj SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare, din nefericire fără succes, fiind declarat decesul. Având în vedere că este vorba despre un deces suspect, a fost deschis un dosar penal.

„Se efectuează cercetări într-un dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa”, a precizat Crina Sârb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița Năsăud.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, precizează faptul că, la autopsie, s-a descoperit că fetiţa era infectată cu virusul Covid-19, însă cauza principală a decesului a fost una mecanică, respectiv s-a înecat cu vomă.

Rudele fetei au intrat în carantină

Cazul a fost raportat pe platforma COVID-19, familia fetei a fost plasată în carantină, iar în momentul de fată se aşteaptă rezultatul examenului anatomo-patologic, pe baza căruia se va hotărî dacă decesul fetiţei va fi sau nu inclus în lista celor produse în context COVID.

„Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Familia este în carantină, a fost lăsată doar pentru înmormântare câteva ore. S-a luat legătura imediat cu ei, pentru că ne-au sunat de la Medicină Legală, ne-au anunţat.

Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanţi. S-au făcut deciziile de carantină, am anunţat Poliţia să supravegheze. Aşteptăm să termine – pentru că asta mai durează puţin – şi anatomo-patologicul, să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv, am luat legătura şi cu Bucureştiul şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară că deces COVID sau este cauză mecanică”, a precizat Anca Andriţoiu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publica Bistriţa Năsăud a adăugat că, la începutul acestei săptămâni vor fi testaţi şi colegii de clasă ai fetiţei decedate, respectiv o clasă a doua de la şcoala din localitatea Tureac, urmând să fie dispuse măsuri în funcţie de rezultate.

Adauga un comentariu