Prima pagină » Culinar » Mod de preparare Tort de ciocolată cu nucă şi cremă mascarpone pentru Revelion
Mod de preparare Tort de ciocolată cu nucă şi cremă mascarpone pentru Revelion

Mod de preparare Tort de ciocolată cu nucă şi cremă mascarpone pentru Revelion

30 dec. 2019, 11:52,
în Culinar

Pregătirile pentru masa de Revelion încep în scurt timp, iar dacă ai în plan o petrecere acasă, alături de cei dragi, tortul festiv nu poate să lipsească. Îţi recomandăm o reţetă inedită, care se prepară uşor şi are un gust desăvârşit.

Ingrediente Tort de ciocolată cu nucă şi crema mascarpone:

Blat:

  • 6 ouă
    150 gr zahăr
    100 gr unt
    100 gr ciocolată neagră
    100 gr nuca măcinată
    10 gr făină
    1 praf de copt

Crema:

  • 250 gr mascarpone
    100 gr ciocolată albă
    3 gălbenuşuri
    3 linguri de lapte
    100 gr zahăr pudra
    200 ml frişcă lichidă
    15 ml esenţă de vanilie
    200 gr ciocolată neagră
    50 ml frişcă

Mod de preparare Tort de ciocolată cu nucă şi crema mascarpone:

Blat:

Mixam untul cu zahărul până devine spumos.Incorporam apoi în timp ce mixam în continuare câte un gălbenuş.Adăugăm nuca,făînă şi praful de copt.Albuşurile bătute spumă se incoporeaza amestecând uşor la compoziţie, scrie sfatulparintilor.ro. Ciocolata topită la bain-marie sau microunde se amestecă în compoziţie.
Turnăm amestecul în formă rotundă cu diametrul de 26-28 cm, care a fost tapetata cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Coacem la foc mediu timp de 50 min. După coacere scoatem blatul şi-l lăsăm să se răcească.Se taie pe mijloc pentru a obţine două foi de blat.

Crema:

Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul.Adăugăm laptele şi ciocolată albă tăiată în bucăţele cât mai mici.Punem vasul la bain-marie şi-l lăsăm până când ciocolată s-a topit.Lăsăm să se răcească,amestecăm din când în când. Mixăm frişca şi o adăugăm în crema împreună cu mascarpone şi esenţa de vanilie.Omogenizam amestecul.

Blatul tăiat se însiropează uşor cu ce dorim,eu am făcut puţin sirop din zahăr,apă şi rom. Punem crema peste blat,aşezăm a două foaie şi o insiropam şi pe acesta.Lateralele le-am acoperit cu restul de crema. Deasupra am pus ciocolată neagră topită cu puţină frişcă şi am decorat tot cu crema mascarpone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024