Stiri si curiozitati

Modele de rochii pentru femei cu burtă. Sfaturi de top de la stiliști

Publicat: 05 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Modele de rochii pentru femei cu burtă. Sfaturi de top de la stiliști
Magazinele sunt pline de rochii stilate pentru femei cu burtă, care sunt deranjate de această parte a corpului lor

Magazinele sunt pline de rochii stilate pentru femei cu burtă, care sunt deranjate de această parte a corpului lor. Multora le este dificil să slăbească în jurul taliei, iar dacă doriți să vă ascundeți discret colăceii, este bine să știți spre ce să vă orientați atunci când faceți cumpărături.

Modele de rochii pentru femei cu burtă

Indiferent de tipul tău de corp, cu toții putem avea momente de nesiguranță, iar dacă te pregătești pentru un eveniment special, sau chiar și zi de zi, este important să te simți mai bine în hainele pe care le îmbraci. Următoarele sfaturi de top ale experților despre cum să alegi cele mai potrivite rochii pentru a ascunde burtica, te vor ajuta să te prezinți cu încredere oriunde vei merge. În loc să te concentrezi doar pe ascunderea burticii, ia în considerare să atragi atenția asupra punctelor tale forte.

Forma corpului de tip măr tinde să aibă un bust generos, un fund mic și brațe și picioare subțiri. De fapt, singura diferență dintre “măr” și mult râvnita formă a corpului de clepsidră, este o talie mai puțin definită. Însă nu e nicio problemă, căci există o mulțime de trucuri care să te pot ajuta în acest sens. Dar cel mai important, amintește-ți că o secțiune a corpului nu ar trebui să iți afecteze stilul personal – îmbracă-te pentru tine și, cel mai important, învață să te bucuri de garderoba ta, să-ți accepți corpul și să te sărbătorești. Astfel, iți va crește și încrederea în sine.

Recomandările stiliștilor pentru a masca zona taliei

Rochia “parte peste parte” este măgulitoare pentru toate formele corpului, ca să nu mai vorbim că este un model la care Kate Middleton apelează în mod frecvent. Decolteul adânc în V le face potrivite pentru busturile mai generoase, dar avantajează și dimensiunile de cupe mai mici. Pentru o acoperire suplimentară, căutați modelele cu volănașe în zona decolteului.

În cazul siluetei tip măr, poți paria întotdeauna pe o rochie tip “empire”. Liniile acesteia vor atrage atenția către cea mai mică parte a trunchiului, îngustându-te direct sub bust, dând astfel iluzia unei talii mai înalte. Restul rochiei ar trebui să fie evazată sau în formă de A, care vine largă în zona stomacului.

Nu toate rochiile în formă de trapez arată precum un cort. Optează pentru una care se lărgește odată ce a trecut de axilă (pentru a defini bustul). Acest model este potrivit pentru a ascunde burtica, deoarece sub ea formele nu sunt vizibile, fapt care o face și deosebit de confortabilă. Minionele ar trebui să opteaze pentru o rochie mai scurtă, nu mai lungă de genunchi, în timp ce doamnele mai înalte își permit să opteze și pentru o rochie trapez midi. Lungimea este importantă în cazul acestui stil pentru a nu risca să pari “înecată” în rochie.

Rochiile “ruched” prespupun pliuri adunate pe o secțiune mediană și reprezintă o modalitate ingenioasă de a ascunde stomacul. Încrețiturile subtile sunt o modalitate cu adevărat măgulitoare de a vă ascunde mijlocul și, atunci când încep din partea laterală a taliei, pot ajuta, de asemenea, la crearea iluziei unei talii mai înguste.

Nu vă feriți de modele grafice și imprimeuri. Un imprimeu opulent acționează precum un camuflaj vestimentar ce ajută la ascunderea multor nesiguranțe, inclusiv la deghizarea unei burtici. Purtarea imprimeurilor este, de asemenea, o modalitate ușoară de a injecta culori vibrante în garderoba ta.

Rochiile cu efect de iluzie optică sunt o modalitate super elegantă nu numai de a ascunde mijlocul, ci și de a crea curbele siluetei tip clepsidră. Modelele tip color-block care au o culoare mai țipătoare de-a lungul mijlocului rochiei, pe verticală, vor îngusta zona centrală, creând iluzia unei siluete mai înguste și a unei talii mai subțiri, adăugând curbe și deghizând totodată burtica.

Talia înaltă este, de asemenea, indicată pentru silueta tip măr, atunci când alegem rochii pentru femei cu burtă. Poate că ești tentată să optezi pentru rochiile care au o formă cât mai nedefinită în încercarea de a-ți ascunde stomacul, dar, de fapt, este foarte important să ai anumite elemete de croială care creează structură. Deși ar trebui să eviți detaliile orizontale în zona stomacului, investește în rochii care au totuși o structură, inclusiv în cazul rochiilor largi. O talie puțin mai înaltă va îngustă această zonă problematică, iar o rochie cu structură, va ajuta la nivelarea secțiunilor pe care vrei să le faci mai puțin vizibile.

Adauga un comentariu