Local

Modificări în trafic de Ziua Națională, în Iași! Unde vor avea loc manifestațiile de 1 Decembrie

Publicat: 29 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Modificări în trafic de Ziua Națională în Iași Unde vor avea loc manifestațiile de 1 Decembrie
Mai multe străzi vor fi închise pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor organizate de 1 Decembrie

Au fost anunțate noi modificări în trafic cu prilejul manifestațiilor dedicate Zilei Naționale a României

Odată cu organizarea manifestațiilor dedicate Zilei Naționale a României, autoritățile locale au luat decizia de a restricționa sau închide unele străzi pentru ca evenimentele să se poată desfășura în condiții de siguranță. Începând de astăzi intră în vigoare noile schimbări.

Modificări în trafic cu prilejul manifestațiilor dedicate Zilei Naționale a României

Pe data de 1 decembrie, Ziua Națională a României va fi marcată, la Iaşi, printr-o serie de manifestații oficiale de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin deschiderea amenajărilor specifice organizate de Primăria Municipiului Iași cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Pentru o mai bună desfășurare a evenimentelor este necesară restricționarea autovehiculelor pe anumite străzi.

Mai exact, începând de astăzi, 29 noiembrie 2023, de la ora 09:00 până la ora 12:00, pentru repetiția generală va fi închisă circulația pe strada Anastasie Panu, de la intersecția cu strada Elena Doamna până la cea cu strada Palat, dar și strada Palat, de la intersecția cu strada Anastasie Panu până la cea cu strada Sf. Lazăr. În același sens, în funcție de necesități se va închide circulația în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai, și strada Anastasie Panu în perioada 30 noiembrie 2023, ora 08:00 – 1 decembrie 2023, ora 19:00, în vederea amplasării gardurilor de protecție.

Tot cu prilejul evenimentelor organizate de 1 Decembrie va fi restricționată circulația pe prima bandă a străzii Anastasie Panu, la intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perioada 29 noiembrie 2023, ora 08:00 – 1 decembrie 2023, ora 19:00, în vederea amplasării și, ulterior, demontării scenotehnicii.

În același sens, se va închide circulația rutieră, în funcție de necesități, în data de 1 decembrie 2023, între orele 7:00 și 15:00, pe următoarele artere: strada Anastasie Panu, de la intersecția cu strada Elena Doamna până la intersecția cu strada Palat și strada Palat, de la intersecția cu strada Anastasie Panu până la intersecția cu strada Sf. Lazăr,  între orele 17:30 și 19:30, pe traseul Piața Unirii – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Palatului Culturii. La fel ca în ultimii ani, în zona intersecției dintre bulevardul Ștefan cel Mare și str. I.C. Brătianu este amplasată și roata panoramică, alături de ansambluri de jocuri în cadrul Orășelului Copiilor.

În acest scop, Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier a avizat următoarele măsuri privind închiderea și restricționarea circulației vehiculelor: închiderea circulației rutiere pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între intersecția cu strada Costache Negruzzi și strada I.C. Brătianu, și pe strada I.C. Brătianu, între intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada Agatha Bârsescu, în perioada 26 noiembrie 2023, ora 24:00, până pe data de 10 ianuarie 2024, ora 24:00. În vederea fluidizării traficului rutier și pentru asigurarea variantelor ocolitoare se va permite circulația auto în ambele sensuri pe strada Cuza Vodă, doar pe sectorul de drum cuprins între intersecția cu strada 14 Decembrie 1989 și cea cu strada I. C. Brătianu și doar în perioada menționată.

La ce evenimente vor participa ieșenii de Ziua Națională a României

Pe data de 1 decembrie, în fața Palatului Culturii, începând cu ora 10:00, va fi organizat un spectacol folcloric cu participarea Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” și a unor tineri artiști. De la ora 11.00, se vor desfășura ceremonialul militar, depunerile de coroane, serviciul religios, alocuțiunile oficialităților și parada militară. Programul artistic va fi reluat la ora 12.15, fiind urmat de o masă populară: fasole, cârnați, pâine, vin fiert și ceai.

Primăria Municipiului Iași va asigura scena cu ecran, sonorizarea, amplasarea unui tricolor pe turnul central al Palatului Culturii, stegulețe și cocarde tricolore pentru spectatori. Aprinderea iluminatului festiv, montat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, va avea loc tot vineri, 1 decembrie, la ora 17.25 – 17.30, în zona bradului de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.

Momentul va fi marcat cu un mic spectacol pentru copii. Mai întâi va fi aprins iluminatul festiv în zona centrală, apoi în celelalte zone unde sunt montate instalații luminoase. Seara zilei de 1 decembrie se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, după aprinderea iluminatului festiv.

Au fost anunțate noi modificări în trafic cu prilejul manifestațiilor dedicate Zilei Naționale a României. Unele străzi vor fi închise, începând de astăzi, 29 noiembrie 2023.

Adauga un comentariu