Local

Moldomobila Romania SA produce pagube firmei „mama”

Publicat: 17 nov. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moldomobila Romania SA produce pagube firmei mama
1
Lichidatorul firmei Moldomobila SA Iasi a pierdut, practic, peste 75.000 euro – suma care nu a fost admisa în tabelul creantelor în dreptul firmei debitoare Moldomobila România SA Bucuresti. Suma fusese ceruta de firma ieseana, aflata de asemenea în faliment, drept contravaloare a lipsei de folosinta a terenului de 1.150 mp pe care se aflau amplasate utilajele firmei bucurestene. Ca atare, firma ieseana a calculat ca, pentru cele 32 de luni în care nu a putut închiria terenul altor firme, ar trebui sa primeasca o chirie de 2 euro pe metru patrat – per total circa 75.000 euro.
 
Cererea a fost însa respinsa de Tribunalul Bucuresti, sectia comerciala – care a considerat ca acordul de asociere în participatiune dintre Moldomobila SA Iasi si Moldomobila România SA nu are efectele unui contract de închiriere. Interesant este ca Moldomobila SA Iasi este firma „mama” a firmei Moldomobila România SA Bucuresti.

Înfiintata în 2001, ca „firma de export”, cu participarea masiva la capitalul social a firmei iesene (participare de 99,996 la suta), Moldomobila România SA si-a mutat sediul social, pe rând, din Bucium 34 (sediul Moldomobila SA) în str. Buna Vestire (unde se afla de asemenea sediile sociale ale altor 5 firme), apoi în Bucuresti. Ca atare, practic, bunurile si utilajele care sunt acum executate de lichidatorii bucuresteni sunt, în fond, bunurile firmei iesene – bunuri care, odata ce vor fi vândute, vor acoperi datoriile catre fiscul din capitala. Moldomobila România SA a fost declarata în faliment în septembrie 2013.

Adauga un comentariu