Prima pagină » Radio » Actualitate » Moliile sunt dusmanul tacut din casa ta. Afla cum sa scapi de molii
Moliile sunt dusmanul tacut din casa ta. Afla cum sa scapi de molii

Moliile sunt dusmanul tacut din casa ta. Afla cum sa scapi de molii

13 ian. 2020, 14:24,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:21665;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Dușmanul tăcut din casa ta. Dacă vrei să îți protejezi hainele de aceste supărătoare insecte – moliile – trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

De precizat că moliile nu sunt uşor de îndepărtat, mai ales dacă reuşesc să invadeze hainele din şifonier. Acestea se înmulţesc rapid, mai ales în sezonul cald, profitând de prezenţa hainelor groase.

Unde sunt haine groase din bumbac sau din lana, acolo se îngrămădesc şi moliile pentru a-şi face de cap! De asemenea, nici hainele nespălate nu sunt de lepădat pentru aceste mici insecte. Moliile se simt atrase de mirosul de transpiraţie. Aşadar, igiena este esenţială, dacă vrei ca moliile să nu îţi invadeze casa. Fă curăţenie cât poţi de frecvent, aeriseşte bine hainele şi casa!

Dușmanul tăcut din casa ta

Dacă ai ajuns în situaţia de a fi năpădit de molii, îţi prezentam în cele ce urmează câteva soluţii eficiente de combatere.

1. Aroma de cedru

Este o metodă eficientă şi deloc periculoasă pentru sănătatea omului. Poţi folosi ulei volatil de cedru sau doar muguri şi frunze uscate. Ambele variante sunt letale pentru molii.

2. Scapă de dușmanul tăcut din casa ta cu naftalină

Cea mai cunoscută soluţie antimolii este naftalina. Nu e, însă, cea mai eficientă metodă. Miroase urât, este toxică şi dacă e veche nu îşi mai face efectul. Specialiştii recomanda naftalina doar în situaţia în care moliile s-au înmulţit peste măsură, iar alte substanţe nu pot face faţă.

3. Insecticidele

Sunt eficiente, dar nocive pentru organismul uman. Cam aşa am caracteriza aceste soluţii.

4. Plantele aromatice

Sunt de preferat în detrimentul soluţiilor toxice. Au o eficientă ridicată şi un parfum persistent, care alungă moliile. Pe lista se afla rozmarinul, menta, levănţica şi piperul. Pune frunzele uscate ale acestor plante sau boabe de piper proaspete în săculeţi din material subţire. Apoi, plasează săculeţii printre haine.

5. Husele pentru haine

Dușmanul tăcut din casa ta. Este de preferat să ţii hainele care atrag moliile (cele din lână, din bumbac sau din mătase) în huse speciale, care se închid ermetic. De asemenea, le mai poţi depozita în cutii de plastic bine închise sau în saci vidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024