BZI LIVE

LIVE VIDEO – Moment aniversar pentru învăţământul preuniversitar din oraş! Despre împlinirea a jumătate de secol educaţional informatic, în Studioul BZI LIVE alături de prof. dr. Adina Romanescu, manager al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi – FOTO

Publicat: 19 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Joi, 20 mai 2021, începând cu ora 15.00 şi în Studioul BZI LIVE se va dialoga despre un moment aniversar pentru învăţământul preuniversitar din oraş! Împlinirea a jumătate de secol educaţional informatic, evocat într-un dialog alături de prof. dr. Adina Romanescu, manager al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi (LIIS). Astfel, în prim-plan vor fi aspecte ce ţin de proiectele şi evenimentele organizate în această perioadă de sărbătoare, acţiuni şi activităţi care au fost implementate sau care urmează a fi derulate în prestigioasa unitate de învăţământ preuniversitar.

Proiecţii de viitor, strategii şi politici educaţionale, învăţământ on-line, resursa umană, relaţia cu părinţii şi profesorii, examene naţionale, colaborări cu mediul academic şi mediul antreprenorial vor fi alte repere ale acestei ediţii BZI LIVE.

„Cu dragoste pentru LIIS”: Excelentă.Inovaţie.Conectare.

Privind cu recunoştinţă la cei 50 de ani de aur care s-au scurs de la înfiinţarea învăţământului informatic în Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” a derulat, în aceste zile, conferinţe, lansări de ghiduri de eLearning şi social media, workshopuri şi concursuri în cadrul proiectului „LIIS 5.0- Excelentă.Inovaţie.Conectare”. Pentru a marca acest moment aniversar, cadre didactice, părinţi, absolvenţi şi elevi au participat la o întâlnire de suflet intitulata „Cu dragoste pentru LIIS”. Evenimentul on-line a reunit peste 150 de persoane, al căror destin se împleteşte cu cel al liceului şi a fost organizat de directorul adjunct – prof. Lăcrămioara Tufescu, prof. Ines Creţu, prof. Floricică Morariu şi prof. Olariu Beatrice.

Participanţii au împărtăşit din experienţa lor, au vorbit despre impactul pe care l-a avut liceul asupra evoluţiei personale, despre mentorii ce le-au călăuzit drumul în viaţă şi despre ipostazele în care s-au regăsit de-a lungul timpului: elev, absolvent, părinte.

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi a fost înfiinţat în 1971 şi a etalat până acum performanţe deosebite la fiecare disciplină de studiu

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi a fost înfiinţat în 1971 şi a etalat până acum performanţe deosebite la fiecare disciplină de studiu. Valoarea liceului este demonstrată atât de numărul mare de premii obţinute de elevi la concursurile şi olimpiadele şcolare cât şi de raţă ridicată a celor ce au continuat studiile la universităţi şi facultăţi de diferite specialităţi din ţară şi străinătate. Un număr însemnat de absolvenţi ai liceului îşi fac cunoscută prezenta în ţări din America de Nord, Europa de Vest, sau chiar Japonia lucrând la companii de prestigiu. Liceul asigura absolvenţilor săi obţinerea unui certificat de competente profesionale de operare pe calculator şi competente de nivel mediu de programare.

În 1976 s-a dat în folosinţă actuală clădire a liceului, situată într-o zonă deosebit de frumoasă, în Copou. În prezent liceul are: 36 săli de clasă; 8 laboratoare cu calculatoare performante şi acces Internet; laborator fizică; laborator biologie; laborator chimie; cabinete de limbi moderne; 1 amfiteatru; o sală de sport; 2 terenuri de sport; o bibliotecă; cămin şi cantină; centrala termică proprie. În 1994, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” a fost înfiinţată prima clasă de gimnaziu, în prezent existând 12 clase de gimnaziu şi 24 clase liceu.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu