Local

Moment de groază într-o școală din Satu Nou: Două eleve s-au bătut în sala de clasă! – GALERIE FOTO / VIDEO – ATENȚIE, CONȚINUT CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL!

Publicat: 13 apr. 2022
Moment de groază într-o școală din Satu Nou Două eleve s-au bătut în sala de clasă  GALERIE FOTO  VIDEO  ATENȚIE CONȚINUT CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL
Bătaia dintre cele două fete a fost filmată de către colegii din clasă

Două eleve din școala Satu Nou, comuna ieșeană Belcești, s-au bătut în sala de clasă. Momentul de groază a fost filmat de mai mulți colegi care se amuzau pe seama bătăii dintre cele două fete

Dumitru Tănasă, primarul comunei Belcești, susține că nu a fost informat cu privire la acest incident, iar directorul școlii, Marcel Nistor, rupe tăcerea. Dumitrița M. și Mihaela G. sunt eleve în clasa a VII-a, în cadrul Școlii Gimnaziale Satu Nou, comuna Belcești. În data de 8 aprilie, acestea s-au luat la ceartă în clasă și totul a degenerat într-o bătaie groaznică, în timp ce unii colegi le filmează, iar ceilalți colegi le privesc impasibili.

„Fetele sunt din clasa a VII-a și s-au certat în data de 8 aprilie, din cauza unor băieți”, declară, pentru reporterii BZI, părintele unui elev din aceeași școală.

Două eleve s-au bătut în sala de clasă! Mihaela Glodoreanu: „Domnul director nu s-a complicat!”

Mihaela Glodoreanu este mama uneia dintre fetele implicate în bătaia ce a avut loc la Școala din Satu Nou. Aceasta spune reporterilor BZI că cealaltă fată ar fi provocat conflictul, iar fata ei este doar victimă.

„Cealaltă colegă s-a luat după gura colegilor și a sărit la bătaie. S-au luat la ceartă de la niște vorbe. Colegii fetei mele i-au spus celeilalte fete că fata mea a jignit-o și a sărit la bătaie. Acea fată i-a spus că se va răzbuna pe ea de ceva timp. Și nu numai ea, mai sunt două fete care o urmăresc! Eu sunt nevoită să mă duc cu ea la școală. Mi-au zis și profesoarele de acolo să o aștept după ore să o iau acasă, ca să nu ia bătaie! Domnul director nu s-a complicat! Le va scădea nota la purtare la amândouă, câte 3 puncte, din câte am înțeles. Trebuia să intervină și să vadă cum s-a ajuns la acest conflict. Și de-abia după să scadă nota la purtare celei vinovate”, povestește mama victimei, Mihaela Glodoreanu. Reporterii BZI au încercat să discute și cu părinții celeilalte fete implicate în bătaie, însă aceștia nu au putut fi contactați.

Directorul școlii din Satu Nou: „Soluția nu vine așa…”

Marcel Nistor, directorul Școlii din Satu Nou, precizează pentru reporterii BZI că a demarat o anchetă în interiorul școlii. Acesta susține că a chemat părinții la școală și că a stat de vorbă cu aceștia și cu fetele implicate în conflict.

„Soluția nu vine așa… Ancheta mai durează… O să vedem… Ele s-au jignit. Momentan sunt păreri diferite și nu știm exact cine este vinovat. Urmează să luăm declarații și de la elevi”, spune Marcel Nistor, directorul Școlii din Satu Nou, comuna Belcești.

Primarul comunei Belcești, Dumitru Tănasă, susține faptul că nu a fost anunțat de incidentul întâmplat în data de 8 aprilie, însă va merge personal la școală pentru a discuta cu directorul școlii și pentru a soluționa această problemă.

„Nu am apucat să iau legătura cu domnul director. Voi discuta cu el și voi merge personal la școală. Vom găsi o soluție și vom aplica măsurile necesare. Nu se poate întâmpla așa ceva în cadrul unei școli”, menționează Dumitru Tănasă, primarul comunei Belcești.

Reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) Iași au precizat că o decizie va fi luată de către directorul Marcel Nistor, în acord cu regulamentul școlar.

„Avem o informare din partea școlii. În acest moment, în școală se fac verificări. Se va discuta cu copiii și părinții să se vadă exact contextul în care s-a întâmplat acest eveniment. Noi colaborăm cu școala, comunicăm cu ei, însă decizia va fi luată în acord cu regulamentul școlar de către unitatea școlară”, menționează Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt ISJ Iași.
Adauga un comentariu