International

Momentul în care Perseverance aterizează pe suprafaţa planetei Marte – VIDEO

Publicat: 23 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Momentul în care Perseverance aterizează pe suprafaţa planetei Marte - VIDEO
Catargul a fost ridicat, iar principalele camere științifice fac acum cercetări locale

NAŞA a lansat videoclipuri uimitoare cu rover-ul său Perseverance aterizând pe Marte. Filmele acoperă ultimele minute ale coborârii de săptămâna trecută, până în punctul în care roțile robotului intră în contact cu solul.

Secvențele arată un vârtej de praf în timp ce vehiculul este coborât de rachetă pe podeaua craterului Jezero.

Perseverance a fost trimis pe Marte cu mai multe camere

Perseverance a fost trimis pe Marte cu camere, dintre care șapte erau dedicate înregistrării aterizării. Imaginile lor reprezintă un feedback vital pentru ingineri, deoarece încearcă să îmbunătățească și mai mult tehnologiile utilizate pentru a pune sondele pe suprafața planetei roșii.

Mike Watkins, directorul Jet Propulsion Laboratory (JPL) din California, care găzduiește controlul misiunii pe Marte al NAŞA, a declarat că videoclipurile spectaculoase sunt un exemplu al agenției în cele mai bune condiții.

„Am luat pe toți împreună cu noi în călătoriile noastre prin Sistemul Solar, prin inelele lui Saturn, privind înapoi la„ Punctul Albastru Pale ”și la panoramele incredibile de pe suprafața lui Marte. Este prima dată când am reușit să surprindem de fapt un eveniment precum aterizarea unei nave spațiale pe Marte „, a declarat el reporterilor.

„Vom învăța ceva uitându-ne la performanța vehiculului în aceste videoclipuri. Dar multe dintre ele sunt, de asemenea, pentru a vă aduce în călătorie.”

Toate camerele folosite la coborâre și aterizare erau camere sportive, rafinate, cu rafturi, fără modificări.

Camerele au fost poziționate pentru a capta evenimente hardware cheie – de la eliberarea parașutei supersonice, până la eliminarea parbrizului capsulei de intrare și a zborului rucsacului, sau a „macaralei cerului”, până la atingere și eliminarea rucsacului.

Aceasta a suprins aproximativ ultimelor patru minute ale coborârii de șapte minute a roverului la suprafață.

„Am colectat puțin peste 30 de gigaocteți de informații și peste 23.000 de imagini ale vehiculului coborând pe suprafața planetei Marte”, a explicat Dave Gruel, care a condus efortul camerei la JPL.

„Ingeniuty” (Ingeniozitate), elicopterul cât o mini-dronă

Transportat la bordul navei spațiale care va ajunge, joi, în cadrul misiunii Marte 2020, pe suprafața Planetei Roșii, micul elicopter Ingeniuty (Ingeniozitate) va avea câteva provocări de trecut – cea mai mare fiind atmosfera marțiană rarefiată, care este doar cât 1% din densitatea celei de pe Pământ, potrivit phys.rog.

Deși este numit elicopter, în aparență este mai aproape de mini-dronele văzute mai des în ultimii ani.

Cu o greutate de doar 1,8 kilograme, palele sale sunt mai mari și se rotesc de aproape cinci ori mai repede – 2.400 de rotații pe minut – decât ar trebui să o facă pentru a se ridica de pe Pământ.

Adauga un comentariu