Actualitate

Monica Anisie cere decizii rapide din partea autorităților, cu o zi înainte de începerea anului școlar!

Publicat: 13 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie cere decizii rapide din partea autorităților cu o zi înainte de începerea anului școlar
Monica Anisie, ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, cere decizii rapide din partea autorităților, cu o zi înainte de începerea anului școlar. Minsitrul „care nu înțelege nimic“, după cum singură a afirmat, vrea ca autorităţile trebuie să ia decizii rapide cu privire la desfăşurarea cursurilor, pentru a asigura condiţii cât mai bune pentru elevi şi cadrele didactice.

„Suntem într-o dinamică, prin urmare, dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul şi să-i primim pe copii în condiţii extraordinar de bune, pentru că ne preocupă siguranţa şi sănătatea copiilor, dar şi a cadrelor didactice. Cu toţii trebuie să fim sănătoşi, ca să putem să desfăşurăm un act educaţional de calitate”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie cere decizii rapide din partea autorităților

Minsitrul Educației susține că va avea o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru a vedea care este stadiul pregătirilor la unităţile de învăţământ din Capitală. Asta se întâmplă astăzi, în condițiile în care mâine elevii trebuie să fie în bănci deoarece aceasta a fost decizia ministrului „care nu înețelege nimic“ și a Guvernului Ludovic Orban.

„Eu merg acum la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, să vedem care este situaţie de ieri şi până astăzi. Am întâlnire cu inspectorii şcolari generali adjuncţi, cu inspectorul şcolar general şi inspectorii pentru dezvoltare instituţională de la fiecare sector în parte”, a precizat Monica Anisie.

„Este în categoria de analfabeţi funcţionali!”

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa ministrului Educaţiei Monica Anisie, despre care a spus că este în categoria analfabeţilor funcţionali din Executivul Orban, în ciuda faptului că este profesoară.

„Ce performanţă? Hai să fim serioşi. Practic PNL, ca de altfel şi PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiştii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi. Gândiţi-vă ce miniştrii aveau în trecut, ce miniştri au acum şi PSD şi PNL. Deci guvernează acum cu analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte, iar doamna Anisie, fie ea şi profesoară, este în această categorie, pentru că nu înţelege ministerul ei.

Degeaba citeşte despre educaţie, pentru că nu înţelege. Dacă ar fi înţeles primul lucru pe care l-ar fi anunţat doamna Anisie era – «ragi părinţi şi copii, având în vedere situaţia de pandemie, pentru că totuşi este necesară şi predarea faţă în faţă cu profesorul, dar am selectat ce este esenţial pentru copii, pentru viitorul lor, şi am făcut o reducere consistentă a curriculei»”, a spus Traian Băsescu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Monica Anisie și-a recunoscut incompetența spunând că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său.

„Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii! Aştept soluţii, dacă au! Faptul că mă opresc şi vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, (ceea ce nu mă caracterizează) iarăşi nu e bine! Orice aş face nu e bine! Şi cine spune asta? Cei fără de greşeală”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, adăugând că se simte tristă.

Adauga un comentariu