Actualitate

Monica Anisie, despre modul în care vor susține examenele elevii cu situații speciale: „Izolați, singuri în sala respectivă“

Publicat: 04 mai 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat ce se întâmplă în situațiile speciale care pot interveni în susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Monica Anisie a vorbit despre copiii ai căror părinţi/bunici se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, cum vor susține examenul aceștia astfel încât să se întoarcă în siguranță la familiile lor.

„Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a răspuns ministrul.

O altă situație specială luată în discuție a fost cea a copiilor care provin din familii în care o persoană este în izoloare sau a fost diagnisticată cu coronavirus.

„Aceştia (n.r -. copiii) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie.

Examenul de Evaluare naţională va începe la 15 iunie, iar cel de Bacalaureat în data de 22 iunie, a declarat ministrul educaţiei, Monica Anisie, respingând ideea amânării sau anulării acestor probe. Ministrul a spus că știe că sunt voci care îi cer acest lucru, dar a decis să țină seama de mesajele care, dimpotrivă, i-au cerut să nu renunțe la examene.

Adauga un comentariu