National

Monica Anisie, discuie intensă cu părinții: „Ce putem să facem? Să ținem copiii închiși în casă?”

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie discuie intensă cu părinții Ce putem să facem Să ținem copiii închiși în casă
Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării

Părinții au încolțit-o pe Monica Anisie chiar în parcare, după ce aceasta a participat la o emisiune televizată. Aceștia au cerut lămuri cu privire la începerea noului an școlar.

Părinte: Ce putem să facem? Să ținem copiii închiși în casă?

Monica Anisie: Nu îi ținem în casă. Din contră! Noi vrem să meargă la școală!

Părinte: Din punctul meu de vedere ca părinte și reacția Primăriei și a școlilor a venit foarte târziu.

Monica Anisie: Nu este adevărat!

Părinte: Nu este adevărat nimic! În ultima săptămâna se cumpără laptop.

Monica Anisie: Doamnă, ce ați zice de o altă situație care s-a întâmplat în alt stat, cu o seară înainte părinții au fost anunțați ”de mâine nu mai aduceți copiii la școală”.

Dimineața ministrul ieșind și anunțând că mâine începe școala și seara toți părinții din statul respectiv au primit mesajul că amânăm începerea școlii. În fiecare an, în fiecare unitate de învâțământ se stabilește un orar. Când vine partea aceasta de iarnă, are un program de iarnă. Ce se întâmplă, se micșorează ora. Deci are unitatea de învățământ libertatea toată de a micșora orele.

Ministrul Educației, referitor începerea școlii: „Părinții care cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic“

Monica Anisie a declarat, referitor la începerea școlii, că părinții cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic. Monica Anisie a precizat că un elev poate învăța doar online numai dacă există motive medicale.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației, referitor începerea școlii: Școala online este prevăzută în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății

Ministrul Educației a mențioant că că acest lucru este prevăzut în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru. Părinții trebuie să aducă adeverință de la medic pentru ca elevul să facă orele e curs online”, a apreciat Monica Anisie.

Monica Anisie a recomandat ca în unitățile de învățământ unde nu există apă sau nu pot fi asigurate condițiile minime de igienă, cursurile să continue on-line. De asemenea aceasta a afirmat că decizia în legătură cu începerea școlii este luată de direcțiile publice de sănătate publică.

„Recomandarea mea pentru o astfel de situație în care nu există nici măcar apă este să continue învățarea în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Ce se întâmplă dacă un elev se îmbolnăvește

Ministrul Educației a vorbit despre situația în care un copil care se îmbolnăvește. Aceasta a spus că elevul nu trebuie stigmatizat atunci când revine la cursuri.

„Aş vrea să fac un apel – dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a mai spus Monica Anisie.

Minsitrul Educației a îndemnat elevii „să păşească cu încredere către unitatea de învăţământ, să vină în spaţiul şcolii la cursuri”.

„Dar, în acelaşi timp, fac un apel către toată lumea să respecte cu stricteţe normele de combatere a îmbolnăvirilor. Este important să fim educaţi, este important să rămânem sănătoşi”, a precizat Monica Anisie.

Adauga un comentariu