Local

Monica Anisie în vizită la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” – FOTO

Publicat: 24 apr. 2021

Vineri 23 aprilie, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” a fost onorat să primească vizita doamnei Monica Anisie, Preşedinta Comisiei de Învăţământ din Senatul României, însoţită de domnul Alexandru Kocsis, deputat de Iaşi, şi de o delegaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, condusă de doamna prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector  Şcolar General.

Această vizită a avut loc în contextul Scrisorilor deschise adresate de conducerea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” în numele corpului profesoral, al elevilor şi al părinţilor către Ministrul Educaţiei, ParlamentulRomâniei şi domnul Preşedinte Klaus Iohannis.

Memoriile adresate au avut drept scop atragerea atenţiei asupra stării dezastruoase în care se află clădirea liceului şi a solicitării de sprijin şi susţinere pentru renovare şi reabilitare.

La această întâlnire au fost prezenţi profesorii Colegiului, reprezentanţi ai părinţilor, elevi şi foşti absolvenţi.

Şcoala Normală sau Colegiul Pedagogic merită să supraviețuiască și nu în orice condiții. Această școală unică, având o tradiție verificată de timp și de rezultate strălucite, este o entitate vocațională, așa cum sunt, prin analogie, liceul de artă, liceul sportiv, seminarul teologic, destinate toate să pregătească tineri între 14 și 18 ani, pentru profesii vocaționale ca pregătire de bază, indiferent de evoluția lor ulterioară. Este necesar ca Școala Normală să aibă propriile unități pedagogice de aplicație, grădiniță, școală, creşă unde elevii normaliști să efectueze practica pedagogică în mod intensiv.

Doamna Monica Anisie şi domnul deputat Alexandru Kocsis au observant cu multă tristeţe că învăţământul de înaltă calitate desfăşurat în Colegiul Pedagogic constrastează puternic cu starea degradată a clădirii. „Am constatat cu mare bucurie că această școală, Colegiul Pedagogoc „Vasile Lupu”,Iași, are cea mai mare cifră de şcolarizare la nivel naţional. Profesorii formaţi la Colegiile Pedagogice devin profesori foarte buni, recunoscuţi pentru calitatea înaltă a actului de predare tocmai datorită faptului că practica pedagogică îi formează în cei patru ani. Trebuie să dezvoltăm campusurile şcolare ale colegiilor pedagogice cu unităţile de aplicaţie: creşă, grădiniţă şi şcolă primară aşa cum sunt prevăzute în lege încă din 2011” a declarat doamna Monica Anisie, Preşedinta Comisiei de Învăţământ din Senatul României.

Domnul deputat a precizat că această instituţie, datorită importanţei strategice în formarea viitoarelor cadre didactice, va fi declarată instituţie de interes national şi va propune un proiect de lege în acest sens. „Eu am plecat de la această ȋntâlnire cu nişte idei bine conturate. Săptămâna viitoare voi ȋncepe lucrul, ȋmpreună cu colega mea, Monica Anisie, la un proiect de lege prin care să putem acorda Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, dar şi altor instituţii de ȋnvăţământ de importanţă majoră, statutul de INSTITUȚIE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DE INTERES NAȚIONAL, iar prin definirea acestui statut să putem asigura fonduri guvernamentale pentru renovarea şi funcţionarea acestor instituţii ‘’.

Doamna Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Școlar General, a ţinut să sublinieze că „prima şcoală a învăţătorimii din Moldova, recunoscută prin valoarea profesorilor şi a absolvenţilor, şcoală europeană cu olimpici naţionali, cu o inserţie foarte bună pe piaţa muncii, se află într-o disonanţă totală cu starea degradată a infrastructurii. A venit timpul să punem toţi umărul şi să găsim o soluţie!”.

Întreaga asistenţă ne-am bucurat de un dialog deschis, sincer, plin de căldură, dna Monica Anisie demonstrând o dată în plus că este un om al şcolii, aproape de profesori şi de elevi.

Mulţumim pentru susţinere şi implicare şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi care cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, sprijinindu-ne, de fiecare dată, în demersurile noastre.

Comentarii
 • Numa domnul Chirica ,primarul nostru traseist fara doctrina face pe desteptul si vrea desfiintarea acestui liceu vocational .
  Bai Chirica ,tu ai facut scoala ?sau ai fost un papa lapte de elev mediocru .
  Tu nu mai meriti sa fii primar daca nu iti schimbi atitudinea de vataf pe care ai preluat-o de la Nichita si Dragnea .Noi Iesenii asteptam respect si bun simt ,vrem calitate ,nu cantitate ,vrem un oras frumos ,curat si pe cit posibil nepoluat .Vrem spatii verzi ,parcuri ,locuri de munca ,transport in comun nepoluant ,spitale fara infectii nosocombiale si pacienti sedati si legati de pat .
  Daca crezi ca poti ajuta la renovarea liceului Pedagogic ,te rugam fa-o cit mai repede si corpul renovat transforma-l in gradinita ca zona se dezvolta si oamenii nu au unde lasa copii la o cresa sau gradinita .Elervii mu au unde face practica ,noii absolventi ar putea lucra la aceste noi spatii amenajate ca educatori ,puiericultori ,invatatori ,profesori .
  Chirica ,apuca-te de treaba ca pierzi alegerile viitoare cu partidul tau de cicat PNL ,indreapta-ti coportamentul ,fa ceva cu spitalul Letcani unde cineva trebuie arestat ,oare Popa merita sa scape pentru gaura de milioane de euro ?Fugi cit vezi cu ochii de PNL ca acest partid dispare ca USR-PLUS vor ajunge ca si PNTCD sau CDR o amintire cu gust amar ,luminitele de la capatul tunelului pe model Ciorbea .

 • Are dreptate ieseanul furios ,domnule Chirica apuca-te de treaba ,lasa golaniile ,noi iesenii te-am citit .Ai portbagajul plin ,ai facut destule pentru tine ,esti un om realizat ,e timpul sa te uiti la Ieseni ,nu mai merge cu golaneala ,fa ceva pentru Liceul Pedagogic ,merita o sansa sa se dezvolte .
  Ai sansa sa te reabilitezi domnule primar ,altfel noi iesenii te taxam de nu te vezi la vot si vei pleca acasa la fel ca si cei de la PNL-USR-PLUS-UDMR partide care vor disparea de pe scena politica .Vor fi AMINTIRI DIN COPILARIE

 • Acum profita de conjunctura politica domnule Cirica si colaboreaza cu toate partidele care au reprezentanti in consiliul local ca sa dezvolti Iasul armonios ,lasa-ne te rog cu GREVA JAPONEZA ,ca pe noi nu ne prostesti .
  Inainte de a fi primar fii om ,fii Iesean adevarat ,fii patriot si lasa smecheriile .
  Iasul merita sa fie cel mai dezvoltat oras din Romania ,adu investitori ,dezvolta Parcul Industrial Miroslava ,mareste aria de plantatie cu paduri pe aceasta zona pentru ca poluarea sa nu dea peste cap orasul .Fa un spital acatarii in zona Miroslava unde un elicopter sa pata transporta bolnavii mai usor catre alte spitale fara risc de blocaj in trafic cum e acuma . Scapa-ne de cancerurile de spitale pe care le ai acuma .construieste spitale noi si darima-le pe rind pe acestea care au nosocombilale .
  Nu mai construi ca Popa pe model Letcani ca te duci si tu la puscarie si ajungi ca si colegul Relu Fene la PUSCARIE unde vei scapa sapunul si va fi prea tirziu .
  Ceausescu cu 4 clase a ridicat fabrici si uzine ,cartiere de locuinte ,a construit socialismul si Rominia a ajuns la un momendat un stat puternic fara datorii ,Rominia cistiga pe vremuri CUPA CAMPINILOR EUROPENI CU STEAUA .
  Tu Chirica daca tor te inspiri de la Japonezi ,cheama pe prietenii tai poate fac o fabrica in parcul Industrial Miroslava si faci locuri de munca pentru Ieseni

 • Doamna Monica Anisie ,te respectam pentru demersul politic pe care l-ati facut ,vrem sa vedem daca sunte-ti constanta in a sustine ideile bune sa fie efectiv puse in practica .Noi romanii in general avem idei ,pareri si initiative bune ,practica ne omoara .
  Primarul Chirica e cheia si lacata ,il rugam sa renunte la ideile si golaniile pe care le pune la cale la Pedagogic .JOS LABELE DE PE ACEASTA INSTITUTIE RESPECTABILA

 • Apropo ,parca se anuntau investitii puternice in parcul industrial Miroslava ?Oare aceste investitii nu pot fi facute domnule Chirica ,adu Chineji ,Japoneju ,Tailandeji dar fa ceva pentru ieseni ca sa avem locuri de munca .Poate mai plantezi o padure in zona ca poluarea va fi pe masura dezvoltarii si ne vei omori cu aerul infect

 • S-a abandonat ideia de a se face cea mai mare baza sportiva la Miroslava ?Oare nu meritam sa avem un centru sportiv la nivel European ?Nu meritam sa fim un pol pozitiv pe acesta ramura sportiva ?Teren de tenis de cimp ,bazine de inot ,sali de fitnes ,culturism ,sporturi extreme ,box tailandez ,aichido ,judo ,karate-do ,busido-brazilian ,kapoera

 • Acum de sarbatoarea Floriilor iti dorim domnu-le Chirica multa minte ,intelepciune si te rugam sa iti revii la normalitate ,sa lasi dracului greva japoneza si sa chemi la masa rotunda toti factorii decizionali ,sa lasi dracului orgoliile tale de taran prost si sa te apuci de treaba ca interesul tau este sa scoti dracului din cicat acest oras minunat ,
  Si lasa-ne dracului cu greva ta japoneza ,ca nu merge ,daca vrei incearca cu GREVA FOAMEI DACA TE TINE

 • Scoala care „scoate ” invatatori … arata ca de pe timpul razboiului .. aici au invatat dascalii nostrii si ai copiilor nostri si aici vor invatat dascalii nepotilor nostrii .. Scoala asta arata exact cat interes se da educatiei . atat am avut de spus. bine ca avem molluri si cafenele .. da scoala de dascali- ioc.

 • Oare nu invatamintul este cel care da oameni educati ,Oare nu Iohaniss a avut sloganul O ROMANIE EDUCATA ?
  Oare Chirica are vreun scop la Primarie in afara de folosul personal ?
  Oare mai merita sa votam asa un fatarnic hidos care vrea doar sa ingenuncheze o scoala de dacali ,educatori si profesori ?
  Oare un alt candidat cu o viziune sanatoasa nu gasim ,,poate dl.Ciohodaru merita o sansa ,nu credeti ?Nu trebuie judecat in prisma ca e coleg cu Popa si Nichita ,astia doi merita arestati ,unul ca se credea vataf la Primarie iar altul la Consiliul Judetean .Doar facind dreptate putem sa descurajam coruptia din functiile inalte si averile lor trebuie confiscate iar din bani facute scoli si spitale .La puscarie trebuie bagata munca silnica in folosul comunitatii ,Ceausescu cu detinuti a construit scoli ,spitale ,locuinte sociale ,canale de irigatii ,centrale hidro ,iar acum stam neputinciosi si ne uitam la niste jegosi in functii care ne pacalesc ca fac dar in realitate fura cu firmele de casa .

 • Acuma daca tot vrem sa salvam scoala ,putem incepe cu LICEUL PEDAGOGIC domnule Chirica ,ca tu vroiai sa il privatizezi ,nu vrei cultura ,ca tu erai toba de carte si te razbuni agramatu-le pe copii si profesori

 • Sunt mihnita sa aud ca scoala noastra poate fi privatizata ,este singura scoala care educa si este temelia progresului .Fara scoala nu putem merge inainte ,copii trebuie educati altfel devenim un popor de barbari analfabeti ,scoala este monopol al statului nu trebuie lasata la indemina altor interese meschine .
  Fiti patriot domnule primar empatizati cu noi ,elevii scolii care vom construi viitorul luminos al tarii .

 • Domnule primar CHIRICA oare dupa ce ai facut panarama la Liceul Pedagogic crezi ca noi elevii care facem in anii ce urmeaza pina la alegeri locale virsta de 18 ani ,te vom vota ?
  NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU,avem nevoie de analfabeti ,de agramati si inculti in fruntea noastra .Vom cauta un intelectual care sa serveasca interesul comunitatii .

 • Organizatia PNL Iasi pune in discutie atitudinea neprofesionista a dl.Chirica in calitate de primar si membru PNL iar la propunerea si votul organizatiei locale se poate ajunge la excluderea sa din partid .Poate continua la primarie cu sprijinul PSD si a lui doamna CHICHIRAU

 • Rellu tu nu cumva ai facut puscarie ca ai furat transformatoare ?Esti cumva inca in PNL ?
  Esti coleg cu CHIRICA ?
  Halal ,in PNL cine se aseamana se aduna .
  Chirica ,sa nu cumva sa crezi ca scapi de puscarie daca faci vreun abuz cu liceul Pedagogic ,respecta legea ca nu e obtional .DNA are in meniu primari ,prefecti ,presedinti de consilii judetene ,ca asta e menirea procurorilor DNA ,CARE VINE SA TE IA .

 • Il doare in buncar pe mihaita de opiniile voastre.. Are de platit datorii la pascanenii dezvoltatori! Se pis ape votanti, ca si-a dat seama ca sunt prea multi prosti care il voteaza!

Adauga un comentariu