Actualitate

Monica Anisie își recunoaște incompetența: „Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu!“

Publicat: 11 sept. 2020
Monica Anisie explică
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, ar putea fi remaniată

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie își recunoaște incompetența spunând că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său. Exasperată că nu poate să managerieze situația din învățământul românesc, Monica Anisie spune că orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”. ”Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”,își plânge de milă ministrul.

„Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii! Aştept soluţii, dacă au! Faptul că mă opresc şi vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, (ceea ce nu mă caracterizează) iarăşi nu e bine! Orice aş face nu e bine! Şi cine spune asta? Cei fără de greşeală”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, adăugând că se simte tristă.

Monica Anisie își recunoaște incompetența: „Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!“

Ministrul Educţiei continuă într-o notă plângăcioasă și scrie că mulți „aruncă în ea cu piatra“, dar nu se uită în oglindă.

„Fiindcă sunt sinceră, nu e bine! Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni? Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!”, se lamentează Monica Anisie.

Vrea să se întoarcă la elevii ei!

Depășită total de situație, Monica Anisie scrie că îi este dor de elevii ei, care apreciază cu sinceritate ceea ce a făcut.

„Mi-e dor de sinceritatea şi bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac şi voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinţii lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că va fi bine”, a mai scris Monica Anisie pe pagina ei de Facebook.

Școala trebuie să înceapă cu orice preț!

Deși Ministerul Educației este depășit total de situație, ministrul Monica Anisie, forțată de premierul Ludovic Orban și de președintele Klaus Iohannis, a spus că noul an școlar trebuie să înceapă pe 14 septembrie. Monica Anisie vorbește despre măsurile care vor fi luate în școli în conrextul pandemiei de coronavirus dar și de stadiul în care se află pregătirile.

”Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma”, a spus ministrul Educației.

În condițiile pandemiei de coronavirus, și în care în peste 100 de școli se va învăța în scenariul roșu, adică elevii vor sta acasă și se va preda exclusiv online, iar multe școli nici măcar n uau toaletă în interior, ministrul insistă ca noul an școlar să înceapă luni.

”Până la acest moment, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, în aproximativ 80% din unitățile de învățământ există tot ce ne trebuie pentru a începe școala în bune condiții. Este un proces continuu și în această perioadă autoritățile publice locale trebuie să facă tot ce este posibil în așa fel încât pe data de 14 septembrie să începem cursurile în unitățile de învățământ”, spune Monica Anisie, realitatea fiind cu totul alta.

Adauga un comentariu