National

Monica Anisie, măsuri necesare, după problemele înregistrate în unităţile de învăţământ

Publicat: 22 ian. 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis inspectorilor școlari generali într-o videoconferință, că este imperios necesar că orele să nu înceapă în școli imediat după ce a fost efectuată deratizarea.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, luând cunoștință de cazurile de gripă apărute în ultima perioadă în diferite unități de învățământ, a dispus următoarele măsuri: organizarea unei videoconferințe alături de ministrul Sănătății, Victor Costache, și încheierea unui protocol de colaborare între cele două ministere pentru prevenirea și combaterea acestor situații pe viitor.

Monica Cristina Anisie a organizat miercuri o videoconferință cu inspectorii școlari generali, reprezentanții organizațiilor sindicale și asociațiilor de părinți.

„Solicitarea mea către inspectoratele școlare județene vizează: nevoia de monitorizare cu atenție a situațiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educației și Cercetării în privința acestor cazuri și menținerea unei legături permanente cu direcțiile județene de sănătate publică precum și cu directorii unităților de învățământ. De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”, a declarat Anisie potrivit unui comunicat de presă.

Cei doi miniștri au declarat că este redactat deja un Protocol de Colaborare care detaliază măsurile de aplicat, acesta urmând să fie transmis către inspectoratele școlare județene și direcțiile județene de sănătate publică în cursul zilei de miercuri.

Victor Sebastian Costache a informat că Ministerul Sănătății a luat măsurile specifice necesare pentru combaterea epidemiei de gripă.

„Este important să avem o legătură operativă pe axa inspectorate școlare județene/școli – direcții de sănătate publică. Astfel, putem realiza prevenirea și combaterea potențialelor cazuri de îmbolnăvire cu implicarea tuturor factorilor. Ca practician, eu însumi știu cât de mult contează să respectăm măsurile minime de igienă.

Ministerul Sănătății are programată pentru perioada următoare, în cadrul ședinței Comisiei de medicină de urgență și dezastre, din 4 februarie, discutarea cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării a noului ordin privind asistența medicală acordată în școlile din țară.loading...

Adauga un comentariu