Actualitate

Monica Anisie nu promite profesorilor sporul pentru COVID-19 anunţat de Parlament

Publicat: 14 oct. 2020
Monica Anisie va analiza dacă va acorda sporul COVID-19 pentru profesori
Monica Anisie va analiza dacă va acorda sporul COVID-19 pentru profesori

Momente incredibile pentru cel mai slab ministru al Educaţiei pe care l-a avut România. Monica Anisie nu promite profesorilor sporul pentru COVID-19. Parlamentul a anunţat un proiect de lege prin care se prevede acordarea unui spor COVID-19 tuturor profesorilor care se expun zilnic, prin prezența fizică la cursuri, la infectarea cu COVID.

Deşi Parlamentul României a prevăzut un proiect de lege, Guvernul nu prea doreşte acordarea de stimulente financiare pentru profesori. Motivul este, conform ministrului, lipsa banilor. Mii de profesori ar putea fi vădiţi de ajutorul financiar atât de necesar.

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că se va face o analiză la Guvern

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că se va face o analiză la Guvern pentru a vedea dacă există fonduri pentru acordarea stimulentului financiar pentru profesori și personalul auxiliar, așa cum prevede proiectul de lege adoptat în Parlament.

”Analizăm inițiativa adoptată în Camera Deputaților să vedem dacă există resurse bugetare. Sigur, că și cadrele didactice și persoanul auxiliar merită să primească un astfel de stimulent. Toți cei din sistemul educațional sunt expuși la acest virus.

Aș vrea să fac un apel la responsabilitate din partea tuturor, pentru că în acest moment trebuie să ne gândim cu toții la ceea ce se întâmplă din punct de vedere medical, epidemiologic. Sunt convinsă că vom găsi toate soluțiile pentru ca nimeni să nu aibă de suferit.”, a spus Monica Anisie, la Radio România Actualități.

Tot mai multe școli din România au intrat în scenariul roșu

Pe de altă parte, România se confrunta cu un al doilea val de COVID. Din aceste considerente, tot mai multe școli din România au intrat în scenariul roşu. Scenariul roşu prevede mutarea în proporţie de 100% a cursurilor online. De exemplu, în București sunt zeci de cazuri de COVID-19 în școli. În Capitală, zeci de școli au intrat deja pe scenariul roșu. Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că școala nu trebuie întreruptă.

Câți elevi și profesori s-au infectat cu noul coronavirus, la Iași

Prof. dr. Genoveva Farcaș a transmis faptul că la nivelul județului Iași s-au infectat cu noul coronavirus 44 de elevi și 56 de profesori sau personal auxiliar. Inspectorul școlar general menționează că este o dinamică în acest sens, dar nu o situație alarmantă. În aceste momente, doar 12 unități de învățământ din cele 217 ale județului Iași se află în scenariul roșu.

„Trebuie să precizez faptul că nu există un număr mare de elevi îmbolnăviţi. Într-o lună de zile avem înregistrate 44 de cazuri în rândul elevilor şi 56 în rândul profesorilor/ auxiliar/ nedidactic. Este intr-adevar o dinamică din acest punct de vedere, dar nu este o situaţie îngrijorătoare. Dacă ne raportăm la suspendarea cursurilor față în faţă şi trecerea acestora în sistem online din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19, situaţia este următoarea: La nivelul judeţului Iaşi, începând cu data de 14 septembrie, de la debutul anului şcolar avem în această situaţie 12 unităţi de învăţământ din cele 217 ale judeţului nostru. După cum avem 90 clase sau grupe de preşcolari care au intrat în sistem online din cauza îmbolnăvirilor elevilor sau profesorilor acestora”, a declarat prof. dr. Genoveva Farcaș.

Comentarii
  • Doamna Farcas a omis sa spuna ca de la Minister pe surse le-a fost recomandat sa ascunda sub pres cant mai multe cazuri de infestare cu COVID pentru ca sa nu se ajunga la inchiderea scolilor! Asa ca directorii de scoli nu vor face mare zarva si nici public nu vor oferi detalii despre cei infectati cu COVID din cadrul scolilor. Sunt o multime de elevi infectati si totusi scolile nu sunt inchise. SCOPUL este unul singur si anume: sa aiba loc alegerile din decembrie!!!
    Vor fi sacrificati si profesorii pentru acest scop, dar din pacate stimabilii profesori nu vor primi Sporul de COVID.
    Atunci cand le-a fost acordat cadrelor medicale, politistilor, pompierilor, brancardierilor, etc SPORUL de COVID nu a fost cineva iresponsabil pentru acordarea acestuia??In plus functionarii enumerati anterior au salarii mult peste nivelul cadrelor didactice din invatamant, deci putea sa se renunte la acordarea lui. Dar guvernantii parsivi cum sunt de obicei si vazand faptul ca medicii isi iau care mai de care concediu de odihna, ori se duc la privat sa lucreze au acordat acest stimulent de covid.

Adauga un comentariu